Αρνείται να πάρει σύνταξη -91χρονος συνεχίζει να οδηγεί φορτηγό σπάζοντας όλα τα ρεκόρ (Video)

91χρονος οδηγός φορτηγού αρνείται να πάρει σύνταξη video

Το ρεκόρ του γηραιότερου εν ενεργεία οδηγού φορτηγού στον κόσμο διεκδικεί ένας επαγγελματίας που ανανέωσε το δίπλωμα οδήγησής στα 91 του χρόνια.

Ως επαγγελματίας οδηγός βρίσκεται στο τιμόνι φορτηγών εδώ και επτά ολόκληρες δεκαετίες και από ό,τι φαίνεται θα συνεχίσει να εξασκεί το αγαπημένο τους επάγγελμα τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο.

Ο λόγος για τον Brian Wilson από το Sheffield της Αγγλίας, ο οποίος θα σβήσει 91 κεράκια τον ερχόμενο Μάρτιο και θεωρείται αυτή τη στιγμή ως ο γηραιότερος επαγγελματίας οδηγός φορτηγού το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόσφατα ο Wilson πέρασε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που αφορούσαν την υγεία του και ανανέωσε την άδεια οδήγησης που έχει στα χέρια του για ένα ακόμη έτος. Ο Βρετανός ξεκίνησε την καριέρα του ως οδηγός φορτηγού σε μια πολύ μακρινή για τα σημερινά δεδομένα εποχή, το 1953, οδηγώντας αρχικά βυτιοφόρα που μετέφεραν καύσιμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Brian Wilson πίσω από το τιμόνι
Ο Brian Wilson πίσω από το τιμόνι

Έπειτα ο Wilson έπιασε δουλειά στην εταιρεία μεταφορών του πατέρα και μετά τον θάνατο του τελευταίου την 10ετία πήρε το... τιμόνι και της εταιρείας διατηρώντας τον έλεγχο μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα και με αναφορές στον βρετανικό Τύπο, ο Wilson εξακολουθεί να ξυπνά στις τέσσερεις το πρωί έτοιμος για να ξεκινήσει την επόμενη 12ωρη βάρδια του, κάτι που κάνει τα τελευταία... 70 χρόνια.

«Αν νιώθω αρκετά υγιής και ικανός τότε θα συνεχίσω να το κάνω α και είμαι σε μεγάλη ηλικία.», δηλώνει σχετικά ο 91χρονος Wilson τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να πηγαίνει για εξετάσεις κάθε χρόνο.

Ο Wilson με την μητέρα του όταν ξεκίνησε την καριέρα του το 1953
Ο Wilson με την μητέρα του όταν ξεκίνησε την καριέρα του το 1953
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 91χρονος αναφέρει επίσης ότι τα τελευταία χρόνια περιορίζεται σε μικρής απόστασης δρομολόγια που δεν ξεπερνούν τα 250 περίπου χιλιόμετρα, κάτι που εξαρτάται όχι μόνο από την ηλικία του αλλά και από τις υπόλοιπες δουλειές που αφορούν την εταιρεία.

Ο Wilson καταλαβαίνει ότι πλέον βρίσκεται κοντά στο... τέλος του δρόμου αναφορικά με την καριέρα του πίσω από το τιμόνι και σκέφτεται να δώσει οριστικό τέλος την επόμενη χρονιά, με το «πρόγραμμα» να περιλαμβάνει μετά από αυτό διακοπές στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί τέλος ότι αν και θα μπορούσε να κατέχει το σχετικό ρεκόρ Guinness για τον γηραιότερο επαγγελματία οδηγό στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Wilson δεν ασχολείται προς το παρόν και ο τίτλος ανήκει επίσημα σε έναν άλλο υπερήλικα επαγγελματία, τον Jack Fischer που κατοχύρωσε το ρεκόρ στα 88 του χρόνια, τον Ιανουάριο του 2021.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ