80χρονος περνούσε χωρίς να πληρώνει διόδια -Το πρόστιμο-μαμούθ που τον περιμένει

Διόδια

Ο ηλικιωμένος οδηγός γύρισε σχεδόν ολόκληρη την Ιταλία δίχως να βάλει το χέρι του στην τσέπη κατά την διέλευσή του από τους σταθμούς διοδίων. Χρωστάει 4.000 ευρώ.

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη βρίσκεται ένας 80χρονος «αρνητής διοδίων» ο οποίος για διάστημα δύο ετών περνούσε τις μπάρες δίχως να πληρώνει το εκάστοτε αντίτιμο, με αποτέλεσμα να χρωστα ένα ποσό της τάξης των 4.000 ευρώ.

Έχοντας γίνει πλέον γνωστός με το παρατσούκλι «Παππούς Σπριντ» (Granddad Sprint), ο ηλικιωμένος οδηγός «χτένιζε» με το Fiat Punto του τους αυτοκινητοδρόμους της Ιταλίας δίχως να πληρώνει ούτε ένα ευρώ στα διόδια, με τη δικαιολογία ότι οι χρεώσεις ήταν ιδιαίτερα υψηλές και η εξυπηρέτηση κακή, σύμφωνα με την Corriere della Sera.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
διόδια 80χρονος δεν πλήρωνε

Ο αρνητής διοδίων, κατάφερνε να περνά από τους σταθμούς, επιστρατεύοντας μια μέθοδο που είναι ιδιαίτερα… δημοφιλής και επί ελληνικού εδάφους. Ακολουθούσε τα αυτοκίνητα που περνούσαν από τις ηλεκτρονικές λωρίδες διοδίων (με πομποδέκτη). Μόλις το προπορευόμενο όχημα ολοκλήρωνε τη διέλευσή του, ο 80χρονος επιτάχυνε, προλαβαίνοντας το κλείσιμο της μπάρας.

Ο ηλικιωμένος οδηγός, ο οποίος ζει σε οίκο ευγηρίας στο Fiuggi της περιφέρειας Λάτσιο, ακολουθούσε την ίδια τακτική και στις εξόδους των αυτοκινητοδρόμων.

Τελικά ο 80χρονος εντοπίστηκε όταν οι εργαζόμενοι της διαχειρίστριας εταιρείας κατάφεραν να αναγνωρίσουν μέσω καμερών το Fiat Punto και να φτάσουν στα ίχνη του οδηγού.

Ο Mario, όπως είναι το όνομα του 80χρονου, είχε εξορμήσει σε πολλές πόλεις της Ιταλίας, όπως είναι η Ρώμη και η Νάπολη. Πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τον νόμο, καθώς μπορεί να διωχθεί για απάτη για τα οφειλόμενα 4.000 ευρώ. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
διόδια 80χρονος δεν πλήρωνε

«Δεν πληρώνω» φέρεται να επανέλαβε στον δικηγόρο του. «Ο αυτοκινητόδρομος αποτελεί μια δημόσια υπηρεσία και επομένως δεν μπορούν να τοποθετούν διόδια. Για να μην αναφέρω ότι οι τιμές είναι υπερβολικά υψηλές για την προσφερόμενη υπηρεσία.».

Όπως προσθέτει η Corriere della Sera, ο 80χρονος ανέφερε επίσης στον δικηγόρο του ότι οδηγούσε κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας διότι βαριόταν στον οίκο ευγηρίας.

«Οι άλλοι τρόφιμοι κοιμούνταν συγκεκριμένη ώρα. Τι θα μπορούσα να κάνω, λοιπόν, εγώ; Δεν μπορούσα να μείνω μέσα ολόκληρη τη μέρα». Η οδήγηση ήταν πάντα το μεγάλο του πάθος. «Μου αρέσει να πηγαίνω σε νέα μέρη. Και όσο μπορώ, θα συνεχίσω να ταξιδεύω».

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ