Έρευνα αποκαλύπτει: 8 στους 10 οδηγούς δεν ξέρουν να αλλάζουν ούτε λάστιχο

Spare wheel 3_0

Οι περισσότεροι οδηγοί δεν μπορούν να διορθώσουν μόνοι τους ούτε μια μικρή βλάβη.

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι περισσότεροι οδηγοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν στοιχειώδη προβλήματα που μπορούν να εμφανιστούν κατά την οδήγηση. Και να φανταστείτε ότι πριν από 25 με 30 χρόνια, σχεδόν κάθε οδηγός καταλάβαινε τις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, το έκανε service σε μάστορες γενικής κατάρτισης και μπορούσε να επισκευάσει κάποια πράγματα σε αυτό. Πλέον, το μόνο που κάνουν οι σύγχρονοι οδηγοί είναι να βάζουν καύσιμα. Ούτε τον αέρα των ελαστικών ελέγχουν, ενώ για το πλύσιμο απευθύνονται σε κάποιο πλυντήριο.

Spare wheel 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περισσότερα από 1.200 άτομα συμμετείχαν στη μελέτη και αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι από αυτούς, το 77%, δεν μπορούν να διορθώσουν ούτε μια μικρή βλάβη ή να ελέγξουν τα βασικά. Λιγότεροι από τους μισούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, το 47%, πλένουν μόνοι τους το αυτοκίνητό τους, το 38% ελέγχει τα υγρά ζωτικής σημασίας και το 36% ελέγχουν μόνοι τους τις πιέσεις των ελαστικών.

Ακόμα, σύμφωνα με την έρευνα, μόνο ένας στους τρεις οδηγούς, το 30, μπορεί να αντικαταστήσει μόνος του τους υαλοκαθαριστήρες και ένας στους τέσσερις, το 25%, μπορεί να αντικαταστήσει την μπαταρία. Επιπλέον, ένας στους πέντε, το 20%, έχει τις ικανότητες να αλλάξει μία καμμένη λάμπα ή να αλλάξει ελαστικό.

Ακόμη πιο απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα σε άλλους τομείς. Μόνο το 7% των συμμετεχόντων στην έρευνα παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει καν τι σημαίνουν οι δείκτες στο ταμπλό, και αν ανάψει κάτι κίτρινο ή κόκκινο, επικοινωνούν αμέσως με το service.

Spare wheel 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ