700 νέες δωρεάν θέσεις στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη - Πού θα βρίσκονται

dorean theseis parking thessaloniki

Χείρα βοηθείας στους οδηγούς θα προσφέρουν τα νέα ελεύθερα δημοτικά πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη που θα δημιουργήσουν περί τις 700 θέσεις στάθμευσης.

Σημαντική διευκόλυνση στους οδηγούς της Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην εύρεση μίας θέσης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, αναμένεται να προσφέρουν τα δωρέαν υπαίθρια πάρκινγκ τα οποία θα δημιουργηθούν συν τω χρόνω.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου, θα δημιουργηθούν 20 χώροι ως ελεύθερα δημοτικά πάρκινγκ που θα προσφέρουν περί τις 700 θέσεις στάθμευσης.

δωρεάν θέσεις πάρκινγκ θεσσαλονίκη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, τα σχετικά έργα του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν από την περιοχή του Ποσειδωνίου, στην περιοχή πίσω από το Μέγαρο Μουσικής.

Στον χώρο βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής, 26 Αυγούστου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης και ο τεχνικός σύμβουλος του Δημάρχου Δημήτρης Μήτρου, για να επιθεωρήσουν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο χώρος πάρκινγκ, που ήταν γεμάτος κακοτεχνίες και λακκούβες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται σημαντικά οι οδηγοί, πλέον αναβαθμίζεται με παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης, διαγράμμισης και φωτισμού.

δωρεάν θέσεις πάρκινγκ θεσσαλονίκη

«Ξεκινάμε ένα πολύ σημαντικό έργο της Διοίκησής μας, που είναι η διαμόρφωση χώρων στάθμευσης.  Σήμερα (σ.σ. 26./8) βρισκόμαστε σε ένα σημείο της πόλης μας, που όλοι αγαπάμε κι επισκεπτόμαστε, αλλά που επί πολλά χρόνια βρισκόταν σε μια άθλια κατάσταση. Με την παρέμβαση που κάνουμε προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες, προσφέρουμε ασφάλεια, ώστε οι πολίτες να μπορούν να χρησιμοποιούν τον χώρο 24 ώρες το 24ωρο. Η εικόνα θα είναι τελείως διαφορετική σε ένα σημείο της πόλης, για το οποίο όλοι όσοι ερχόμασταν είχαμε παράπονα», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός του Δήμου Θεσσαλονίκης προβλέπει πολλά ακόμη υπαίθρια πάρκινγκ σε όλες τις γειτονιές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού θα βρίσκονται οι 700 δωρεάν θέσεις στάθμευσης

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι 20 υπαίθριοι χώροι στάθμευσης θα διαμορφωθούν στα ακόλουθα σημεία:

1. Κωλέττη 1 -30 θέσεις
2. Κωλέττη 2 -70 θέσεις
3. Μαρίας Κάλλας - Ποσειδώνιο - 190 θέσεις
4. Μαρίας Κάλλας - Μέγαρο - 96 θέσεις,
5. Μαρίας Κάλλας - Λασκαράτου - 52 θέσεις,
6. Μαρίας Κάλλας 1 -14 θέσεις
7. Αγίου Δημητρίου - Ελαφονήσου -10 θέσεις
8. Κ. Καραμανλή - Κερκύρας -20 θέσεις
9. Βοσπόρου 64 -8 θέσεις
10. Λεωτυχίδου - Αλκινόου -26 θέσεις
11. Σανταρόζα - Αισώπου -20 θέσεις
12. Γρηγορίου Λαμπράκη 217 -16 θέσεις
13. Ολυμπιάδος 59 (16 θέσεις),
14. Κ. Καραμανλή - Μεταλλινού 12 - 14 -10 θέσεις
15. Κηφισιά Ο.Τ. Γ131Β -8 θέσεις
16. Μελενίκου 5 -6 θέσεις
17. Προφήτη Ηλία 4 – 6 θέσεις
18. Σόλωνος 97 -13 θέσεις
19. Ν. Ελβετία Ο.Τ. Γ365 - 46 θέσεις
20. Ν. Ελβετία Ο.Τ. Γ130 -48 θέσεις

«Η Διοίκησή μας δουλεύει, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, με πολλά καινούρια έργα. Η Θεσσαλονίκη κάθε μέρα αλλάζει. Η Θεσσαλονίκη κάθε μέρα βελτιώνεται», είναι το μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος της πόλης.

δωρεάν θέσεις πάρκινγκ θεσσαλονίκη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ