Η ευρωπαϊκή πόλη που αλλάζει τα δεδομένα –Με 5.000 ευρώ αγοράζεις καινούργιο αυτοκίνητο

Κίνηση Κωνσταντινούπολη

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προχωρά μια ιταλική πόλη, η οποία επιδοτεί με σχεδόν πενταψήφιο χρηματικό ποσό την αγορά ενός καινούργιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Τεράστια κίνητρα για την αντικατάσταση του υφιστάμενου στόλου των αυτοκινήτων με ηλεκτρικά προσφέρει η ιταλική πόλη Γένοβα, παρέχοντας μεγάλη διευκόλυνση στους οδηγούς.

Ειδικότερα, πέρα από την (κρατική) επιδότηση των 5.000 ευρώ που προσφέρει η κυβέρνηση της Ιταλίας για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, οι δημοτικές αρχές της πόλης διαθέτουν μια επιπλέον επιδότηση με ανώτατο όριο τα 9.000 ευρώ σε κάθε οδηγό, καθιστώντας ακόμα ευκολότερη την απόκτηση ενός μηδενικών ρύπων οχήματος.

φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μοναδική προϋπόθεση για την χορήγηση της επιδότησης των 9.000 ευρώ είναι ο δικαιούχος να αποσύρει το ρυπογόνο βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητό του.

Παράλληλα, όσοι λάβουν την επιδότηση πρέπει να διατηρήσουν το καινούργιο αυτοκίνητο που απέκτησαν για διάστημα που δεν θα είναι μικρότερο των τριών ετών.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το ύψος της επιδότησης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 40% της αξίας του αυτοκινήτου.

Dacia Spring

Με δεδομένο ότι οι επιδοτήσεις (σ.σ. κρατική και δημοτική) λειτουργούν αθροιστικά, η «έκπτωση» που απολαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι είναι πραγματικά γενναιόδωρη. Ας δούμε πως διαμορφώνονται οι τιμές για το Dacia Spring που στην Ιταλία ξεκινά από τα 21.450 ευρώ.

- Η τελική τιμή μαζί με τις επιδοτήσεις είναι 7.870 ευρώ ευρώ. Ειδικότερα, το ύψος της δημοτικής επιδότησης είναι 8.580 ευρώ, στην οποία προστίθενται 5.000 ευρώ από την κρατική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Παράλληλα, τα νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα που είναι μικρότερο των 30.000 ευρώ, έχουν επιπλέον έκπτωση 2.500 ευρώ, με την τιμή του Dacia Spring να μειώνεται περαιτέρω στα 5.370 ευρώ.

Fiat 500e

Αντίστοιχα, το ηλεκτρικό Fiat 500e που ξεκινά από 25.450 ευρώ, μπορεί να αποκτηθεί στα 8.950 ευρώ για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 30.000 ευρώ, ή στα 11.450 ευρώ για όσους υπερβαίνουν το συγκεκριμένο όριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της Γένοβας μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση για την επιδότηση μεταξύ 22 Δεκεμβρίου 2022 και 31 Δεκεμβρίου 2024.

Τέλος, στη Γένοβα, πέρα από τα 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδοτούνται και τα υβριδικά (6.000 ευρώ), τα LPG και φυσικού αερίου (4.000 ευρώ) και τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα που πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6d και Euro 6d-Tem (4.000 ευρώ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ