Αυτοί είναι οι νέοι «κυνηγοί κεφαλών» -45 ευρώ για κάθε παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο

no parking

Την αντικοινωνική παράβαση της παράνομης στάθμευσης βάζει στο στόχαστρό της η δημοτική αρχή της Νέας Υόρκης, εξετάζοντας το ενδεχόμενο αμοιβής όσων θα καταγράφουν και θα καταγγέλλουν τέτοιου είδους περιστατικά.

Το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης δεν αποτελεί ένα θλιβερό-αποκλειστικό προνόμιο της χώρας, μιας και το συγκεκριμένο πρόβλημα μαστίζει -ίσως όχι με την ίδια ένταση- και άλλες μεγαλουπόλεις του πλανήτη.

Η Νέα Υόρκη είναι μία από αυτές, εξετάζοντας να ενεργοποιήσει ένα νέο… υπερόπλο στη μάχη που δίνει ενάντια στην παράνομη στάθμευση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης εξετάζει πρόταση η οποία προβλέπει την αμοιβή όσων καταγράφουν και καταγγέλλουν στις αρχές τα αυτοκίνητα τα οποία σταθμεύουν παράνομα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ποσό το οποίο θα «κερδίζουν» οι σύγχρονοι κυνηγοί κεφαλών θα αντιστοιχεί στο 25% του προστίμου που θα βεβαιώνεται στους παραβάτες. Για κάθε κλήση, λοιπόν, θα μπορεί κανείς να ελπίζει ότι θα λαμβάνει το ποσό των 45 ευρώ.

no parking

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το πρόβλημα με την παράνομη στάθμευση στη Νέα Υόρκη έχει πάρει διαστάσεις είναι το γεγονός ότι μετά το ξέσπασμα της πανδημίας έχει μειωθεί ο αριθμός των αστυνομικών που περιπολούν στους δρόμους της πόλης και αντιστοίχως οι παραβάσεις που βεβαιώνονται.

Μετατρέποντας, λοιπόν, τους απλούς πολίτες σε… μυστικούς αστυνομικούς, η Νέα Υόρκη όχι μόνον φιλοδοξεί να λύσει μια και καλή το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης αλλά και να δημιουργήσουν μια νέα πηγή εσόδων για όσους μπουν στον πειρασμό της επιβολής του Νόμου και της Τάξης στους δρόμους του «Μεγάλου Μήλου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρακτική αυτή δεν είναι νέα για τους Νεοΰορκέζους καθώς ήδη προβλέπεται μηχανισμός χρηματικής ανταμοιβής για εκείνους που καταγγέλλουν στις αρχές λεωφορεία ή φορτηγά τα οποία λειτουργούν παρανόμως στο ρελαντί.

Μάλιστα, ο πιο… αποτελεσματικός πληροφοριοδότης κατάφερε να προσθέσει στο ετήσιο εισόδημά του το ποσό των 4.000 ευρώ και δεκάδες οδηγούς λεωφορείων και φορτηγών στη μαύρη λίστα των αρχών της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ