Ζυγίζει 38 κιλά και αποδίδει 120 ίππους -Ο κινητήρας-θαύμα των 500 κ.εκ. τοποθετήθηκε σε Mazda MX-5

Κινητήρας θαύμα

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η εξέλιξη ενός επαναστατικού κινητήρα, ο οποίος εξελίχθηκε από την ισπανικής INNengine και έχει ήδη πάρει θέση κάτω από το καπό ενός Mazda MX-5.

Ένα ακόμα βήμα προς τη γραμμή παραγωγής πραγματοποίησε ο επαναστατικός κινητήρας της INNengine, με τους Ισπανούς δημιουργούς να επιλέγουν ένα Mazda MX-5 ώστε δοκιμάσουν τις δυνατότητες του νέου μοτέρ σε πραγματικές συνθήκες.

Ο κινητήρας-θαύμα της INNengine διαθέτει χωρητικότητα μόλις 500 κ.εκ. και απόδοση 120 ίππων, ωστόσο, τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του δεν σταματούν εδώ.

O κινητήρας της ισπανικής INNengine δεν διαθέτει κυλινδροκεφαλή, βαλβίδες εκκεντροφόρους ή στροφαλοφόρο άξονα. Τα οκτώ έμβολα τοποθετούνται σε τέσσερα αντικριστά ζεύγη, παράλληλα προς το έδαφος και μοιράζονται τέσσερις θαλάμους καύσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
INNengine

Σύμφωνα με την INNengine, ο συγκεκριμένος κινητήρας ολοκληρώνει έναν κύκλο καύσης σε έναν χρόνο, ενώ η αρχιτεκτονική του ελαχιστοποιεί τόσο τον θόρυβο όσο και τους κραδασμούς που παράγονται κατά τη λειτουργία του.

Μάλιστα η ισχύς που παράγεται μεταδίδεται και στις δύο πλευρές του κινητήρα, χαρίζοντας έτσι τη δυνατότητα στον κατασκευαστή να επιλέξει εκείνη που εξυπηρετεί την αρχιτεκτονική του οχήματος.

Αν και ο εν λόγω κινητήρας έχει δημιουργηθεί με σκοπό να υποστηρίζει υβριδικές υλοποιήσεις, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της γεννήτριας, η INNengine του έχει χαρίσει και απαιτητικότερους ρόλους, όπως αυτός κάτω από το καπό ενός Mazda MX-5 δεύτερης γενιάς.

INNengine
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλωστε ο κινητήρας της INNengine μπορεί να διατεθεί σε διαφορετικές διαμορφώσεις, ξεκινώντας από τα 125 κ.εκ. και φτάνοντας έως και τα 700 κ.εκ., προσφέροντας τετραπλάσια «ειδική ισχύ» όντας ταυτόχρονα 70% ελαφρύτερος από ένα αντίστοιχης ισχύος κινητήριο σύνολο.

Τέλος στα πλεονεκτήματα του κινητηρίου συνόλου των Ισπανών ανήκει και το γεγονός ότι είναι συμβατό με εναλλακτικούς τύπους καυσίμου, όπως το υδρογόνο.

INNengine

Οι εντυπωσιακές ιδιότητες του κινητήρα της INNengine έχουν ήδη τραβήξει το βλέμμα του αμερικανικού στρατού, ο οποίος σταδιακά πρόκειται να αποκτήσει έναν σημαντικό αριθμό ηλεκτροκίνητων οχημάτων και η λύση της χρήσης μιας τέτοιας γεννήτρια φαντάζει ως η ιδανική.   

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ