320.000 νέες πινακίδες κυκλοφορίας για οχήματα μέσα στο 2022

πινακίδες κυκλοφορίας

Στα τέλη Δεκεμβρίου προκηρύχθηκε ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών σχετικά με την κατασκευή και προμήθεια κρατικών μεταλλικών πινακίδων για κάθε είδους όχημα. 

Στην προμήθεια νέων πινακίδων κυκλοφορίας προχωρά το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν σε νέα οχήματα που ταξινομούνται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της Διακήρυξης ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού του υπουργείου, η συγκεκριμένη προμήθεια αφορά:

1) Τριακοσίων είκοσι χιλιάδων (320.000) ζευγών Επιβατηγών οχημάτων (Ι. Χ.)
2) Δώδεκα χιλιάδων (12.000) τεμαχίων Μοτοσυκλετών
3) Πέντε χιλιάδων (5.000) ζευγών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης
4) Τριάντα χιλιάδων (30.000) τεμαχίων Κατηγορίας Ο
5) Χιλίων (1.000) ζευγών Δοκιμαστικής Κυκλοφορίας (Δ.Ο.Κ.-Ε)
6) Πεντακοσίων (500) ζευγών Αυτοκινήτων Κρατικών Υπηρεσιών
7) Εκατό (100) τεμαχίων Μοτοσυκλετών Κρατικών Υπηρεσιών
8) Οκτακοσίων (800) ζευγών Διπλής Σειράς
9) Δέκα χιλιάδων (10.000) ζευγών Μηχανημάτων Έργων (Μ.Ε.-Ι.Χ.)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
πινακίδες κυκλοφορίας

Ο συνολικός προϋπολογισμός της σύμβασης ορίζεται στα 2,33 εκατομμύρια ευρώ και η λήξη της υποβολής των προσφορών θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου. To 40% των πινακίδων επιβατικών, μοτοσυκλετών και ρυμουλκούμενων Δημοσίας Χρήσης θα παραδοθεί εντός δύο μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και το υπόλοιπο 60% εντός 4 μηνών.

Τέλος, να σημειώσουμε πως η παραπάνω διαδικασία γίνεται από το αρμόδιο υπουργείου μια ή περισσότερες φορές μέσα στο χρόνο, ώστε το ελληνικό δημόσιο να έχει το απαιτούμενο απόθεμα προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που υπάρχουν για έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας για νέα οχήματα που ταξινομούνται για πρώτη φορά στη χώρα μας ή για υπάρχοντα που χρειάζεται να εκδώσουν καινούργιες.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ