3+1 φανταστικές διαδρομές για τις γιορτές που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις στην Ελλάδα

Φανταστικές διαδρομές στις χειμερινές σας διακοπές 2022 Γρεβενά

Με τις γιορτές να βρίσκονται προ των πυλών, αυτές είναι οι τέσσερεις φανταστικές διαδρομές που πρέπει να κάνετε με αυτοκίνητο.

Το ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι ένας φανταστικός τρόπος για να γνωρίσει κανείς τις μοναδικές ομορφιές της χώρας μας και οι γιορτές που πλησιάζουν αποτελούν ιδανική αφορμή για να πάρουμε στην κυριολεξία τους δρόμους με διάθεση εορταστική και όρεξη για εξερεύνηση.

Ας δούμε λοιπόν μαζί τέσσερεις πραγματικά ξεχωριστές διαδρομές που μπορούμε να απολαύσουμε (για διαφορετικούς λόγους) οικογενειακώς, με φίλους ή μόνοι μας και να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τα μαγευτικά τοπία της χώρας μας αυτή την περίοδο. Γιατί η Ελλάδα δεν είναι μόνο καλοκαίρι και νησιά και το ταξίδι με αυτοκίνητο μπορεί να μας μείνει αξέχαστο και τον χειμώνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρίκαλα-Γρεβενά

Μήκος διαδρομής: 87 χλμ.

Μετέωρα
Μετέωρα

Για εσάς που θα κινηθείτε κατά την περίοδο των εορτών στη Β. Ελλάδα, η διαδρομή που συνδέει τα Τρίκαλα με τα Γρεβενά θα πρέπει να συμπεριληφθεί στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε. Οι καταπράσινες βουνοπλαγιές και τα δάση των φυλλοβόλων θέτουν τις βάσεις για μια παραμυθένια διαδρομή, ενώ πριν από αυτό, η επίσκεψη στα υποβλητικά Μετέωρα θεωρείται επιβεβλημένη.

Νεμέα- Λίμνη Λάδωνα

Μήκος διαδρομής: 116 χλμ.

Λίμνη Λάδωνα
Λίμνη Λάδωνα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Πελοπόννησος είναι από μόνη της ένα κεφάλαιο γεμάτο από road trips και αν η εορταστική περίοδος σας βρει εκεί, οι επιλογές για μαγευτικές διαδρομές είναι δεκάδες. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει εκείνη που ξεκινά από τη Νεμέα και φτάνει έως και την τεχνητή λίμνη Λάδωνα περνώντας μέσω λίμνης Στυμφαλίας και Δόξας. Μόνο οι στάσεις στις λίμνες αρκούν για να γεμίσετε τον… σκληρό του εγκεφάλου σας με αξέχαστες εικόνες, ενώ η διαδρομή που περνά μέσα από δάση και όμορφα χωριουδάκια θα φροντίσει για τις υπόλοιπες ανάγκες σας.

Τριχωνίδα- Φαράγγι Πάνταβρέχει

Μήκος διαδρομής: 80 χλμ.

Πάντα Βρέχει
Πάντα Βρέχει

Από την Στερεά Ελλάδα και τις όχθες της μεγαλύτερης λίμνης που μπορεί να βρει κανείς στη χώρα ξεκινά αυτό το road trip, το οποίο γίνεται όλο και πιο όμορφο όσο ανεβαίνετε βορειότερα. Το τοπίο θυμίζει «Άρχοντα των Δακτυλιδιών» ειδικά όταν βρεθείτε στο ξακουστό φαράγγι Πάντα Βρέχει, το οποίο δύσκολα περιγράφεται με λέξεις και προσφέρεται και για δραστηριότητες που θα σας φέρουν πιο κοντά στη φύση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ναύπλιο- Πούλιθρα 

Μήκος διαδρομής: 88,5 χλμ.

Κατεβαίνουμε πάλι νότια στην Πελοπόνησσο για μια διαδρομή, η οποία συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα με τέτοιο τρόπο που ελάχιστες μπορούν να συγκριθούν μαζί της. Από το γραφικό Ναύπλιο έως και το παραθαλάσσιο χωριό Πούλιθρα με τους νόστιμους μεζέδες του, η διαδρομή ξεδιπλώνεται δίπλα στη θάλασσα, σχεδόν σε όλο το μήκος της και προσφέρεται και για τη χειμερινή περίοδο λόγω του σχετικά ήπιο κλίματος της περιοχής. Να σημειωθεί ότι τα Πούλιθρα απέχουν μόλις εννέα χιλιόμετρα από το Λεωνίδιο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ