3.000 ευρώ πρόστιμο αν πλύνεις το αυτοκίνητο -Σε ποια περιοχή εφαρμόζεται

Car wash

Αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της εποχής ξηρασία, η Καταλονία απαγορεύει δια ροπάλου το πλύσιμο των αυτοκινήτων, προβλέποντας πρόστιμο που φτάνει έως και 3.000 ευρώ για τους παραβάτες.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ισπανία και ειδικότερα στην επαρχία της Καταλονίας εξαιτίας της παρατεταμένης περιόδου ξηρασίας, η οποία έχει μειώσει τα αποθέματα νερού σε ανησυχητικά επίπεδα.

Παρότι, λοιπόν, έχουμε ήδη αφήσει πίσω μας τους μήνες όπου κατά κανόνα σημειώνονται οι υψηλότερες βροχοπτώσεις, η επαρχία της Καταλονίας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή λειψυδρία, η οποία και αναγκάζει τις αρχές να λάβουν έκτακτα μέτρα.

Καταλονία ξηρασία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε πρώτη φάση έχουν τεθεί σε ισχύ περιορισμοί ώστε η ημερήσια κατανάλωση νερού ανά άτομο να μειωθεί στα 200 λίτρα, ωστόσο, αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί τότε τα μέτρα θα αναθεωρηθούν.

Ανάμεσα στους περιορισμούς που έχουν ήδη εφαρμοστεί είναι και αυτός που σχετίζεται με την καθαριότητα των αυτοκινήτων και ειδικότερα το πλύσιμό τους.

Car wash

Με απόφαση των τοπικών αρχών, στην περιφέρεια της Καταλονίας απαγορεύεται το πλύσιμο των οχημάτων στον δρόμο, με τους παραβάτες να κινδυνεύουν με πρόστιμο που ξεκινά από τα 100 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και τα 3.000 ευρώ.

Για αυτό το λόγο άλλωστε, ιδίως στην περιοχή της Βαρκελώνης όπου βρίσκεται και ο περισσότερος πληθυσμός της περιφέρειας, οι αρχές έχουν μειώσει την πίεση του νερού που φθάνει στα σπίτια, εξοικονομώντας πολλά από τα αποθέματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ