Αυτοί είναι οι 3 νέοι σταθμοί του Μετρό της Αθήνας -Πού θα κατασκευαστούν

Μετρό

Θεαματικά ευκολότερες θα γίνουν οι μετακινήσεις από τη Δυτική Αττική στο κέντρο της Αθήνας μόλις δημιουργηθούν τρεις νέοι σταθμοί.

Μολονότι το ενδιαφέρον όσον αφορά την επόμενη ημέρα του Μετρό της Αθήνας είναι εστιασμένο στην κατασκευή της Γραμμής 4, υπάρχει ένα ακόμα έργο που θα διευρύνει τον συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Δυτική Αττική, έργο για το οποίο ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τέσσερα σχήματα. Πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την εκκίνηση της β’ φάσης του διαγωνισμού που αφορά στην κατάθεση των τεχνικών και εν συνεχεία οικονομικών προσφορών, ώστε να υπάρξει ανάδοχος και να εμφανιστούν τα πρώτα εργοτάξια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μετρό Αθήνας

Η επέκταση της «Κόκκινης Γραμμής» προς τη Δυτική Αττική περιλαμβάνει γραμμή μήκους 4 χλμ. και τους 3 νέους σταθμούς Παλατιανή, Ίλιον και Άγιο Νικόλαο. Ο Σταθμός «Παλατιανή» χωροθετείται στη διασταύρωση των οδών Θηβών και Ανδρέα Παπανδρέου και διαθέτει 2 εισόδους εκατέρωθεν της Οδού Θηβών.

Ο Σταθμός «Ίλιον» χωροθετείται στη διασταύρωση των οδών Θηβών και Ελαιών και διαθέτει 2 εισόδους εκατέρωθεν της οδού Θηβών και πρόβλεψη σύνδεσης/μετεπιβίβασης επιβατών με τον ομώνυμο Σταθμό της μελλοντικής επέκτασης της Γραμμής 4 προς Πετρούπολη.

Ο Σταθμός «Άγιος Νικόλαος» χωροθετείται κάτω από το τμήμα της ομώνυμης οδού και τμήμα του διαμορφωμένου χώρου πρασίνου που βρίσκεται μεταξύ των οδών Παραμυθιάς, Ολύνθου, Ζίτσης και Αγ. Νικολάου.

Μετρό Αθήνας Δυτική Αττική
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σύμβαση επίσης περιλαμβάνει την επέκταση του Αμαξοστασίου Ελαιώνα σε γειτονική περιοχή εμβαδού περίπου 20 στρεμμάτων στη γωνία των οδών Αγίας Άννης και Πιερίας, η οποία σήμερα καταλαμβάνεται κυρίως από αποθήκες του τέως εργοστασίου της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας και από άλλες ιδιοκτησίες.

Πρόκειται για ένα έργο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, καθώς θα τους εξασφαλίσει γρήγορη μετακίνηση στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το δρομολόγιο Ίλιον-Σύνταγμα θα εκτελείται σε 20 λεπτά, και το Ίλιον-Ομόνοια σε 15 λεπτά.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ