To 2023 έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό Opel Astra

Opel Astra 2022

Μετά τα Corsa και Mokka, η Opel ετοιμάζεται να εντάξει στη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων για πρώτη φορά και το Astra.

Το νέο, 8ης γενιάς Astra, λανσαρίστηκε πριν από λίγο διάστημα, αναβαθμίζοντας σημαντικά τη θέση της Opel στη μικρομεσαία κατηγορία οχημάτων. Το νέο μοντέλο προσφέρεται αυτή τη στιγμή σε εκδόσεις βενζίνης, diesel και plug-in υβριδική, όμως από την επόμενη χρονιά θα υπάρξει και η πρώτη ηλεκτρική του εκδοχή.

Άλλωστε, στόχος της Opel είναι από το 2024 να υπάρχει τουλάχιστον μια έκδοση με κάποιο ηλεκτρικό σύστημα σε κάθε ένα μοντέλο της, ενώ από το 2028 όλη η γκάμα θα είναι πλήρως ηλεκτρική, εν όψει του «ηλεκτροκίνητου» μέλλοντός της εταιρείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, το πρώτο ηλεκτρικό Opel Astra της ιστορίας δεν θα είναι διαθέσιμο μόνο στη χάτσμπακ έκδοσή του, αλλά και στο Sports Tourer μοντέλο, το στέισον βάγκον δηλαδή.

Opel Astra Sports Tourer

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία τεχνικά ή μηχανικά για το νέο μοντέλο, ωστόσο το νέο ηλεκτρικό Astra αναμένεται να βασιστεί πάνω σε διαφορετική πλατφόρμα από ό,τι τα υπόλοιπα Astra, τη νέα STLA Medium που προορίζεται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μικρομεσαίας και μεσαίας κατηγορίας του Ομίλου Stellantis.

H πλατφόρμα αυτή έχει πολλά κοινά με την EMP2 πλατφόρμα πάνω στην οποία βασίζονται τα Astra βενζίνης, diesel και plug-in υβριδικό κάτι που θα βοηθήσει και στη γραμμή παραγωγής του νέου μοντέλου.

Opel Astra
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως προς την μπαταρία του, αναμένουμε στην αρχική του τουλάχιστον έκδοση το νέο ηλεκτρικό Opel Astra να έχει μια μπαταρία με ισχύ 54 kWh, έχοντας αυτονομία που θα αγγίζει τα 400 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση.

Ο ηλεκτροκινητήρας του θα έχει ισχύ 155 ίππων, ενώ θα υπάρχει σίγουρα και πιο ισχυρή έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Σχεδιαστικά, με βάση όσα έχει κάνει η Opel στις περιπτώσεις του Corsa-e και του Mokka-e, δεν αναμένουμε μεγάλες διαφορές στην αισθητική του νέου Astra-e σε σχέση με τα υπόλοιπα Astra, πέρα από διαφορετικές ζάντες-τροχούς, λογότυπα και ίσως και έξτρα επιλογές χρώματος αμαξώματος.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ