«Σφραγίζουν» οι δρόμοι της Αθήνας -Έρχονται 200 νέες κάμερες μέσα στον επόμενο μήνα, ποιους θα γράφουν

κάμερες

Το σχέδιο της πολιτείας για την επιτήρηση στους δρόμους προχωρά με σταθερούς ρυθμούς, καθώς μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να προστεθούν ακόμη περισσότερες κάμερες επιτήρησης στο οδικό δίκτυο.

Το τελευταίο διάστημα η προσπάθεια ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας και περιορισμού των επικίνδυνων παραβατικών συμπεριφορών που παρατηρούνται στους δρόμους της Αθήνας άλλα και της ευρύτερης Αττικής είναι εμφανής, με την πολιτεία να στρέφεται σε πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, βασικός άξονας του σχεδιασμού είναι η αξιοποίηση ψηφιακών μέσων επιτήρησης, όπως είναι φυσικά οι κάμερες, οι οποίες λειτουργούν συμπληρωματικά με την παρουσία της Τροχαίας στο πεδίο και «σκανάρουν» σε 24ωρη βάση τους δρόμους για ενδεχόμενες παραβάσεις, έχοντας ως σκοπό δημιουργηθεί ένα πιο αυστηρό και αποτρεπτικό περιβάλλον, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα τροχαία ατυχήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έχουμε ενημερώσει αρκετές φορές, η εφαρμογή του εν λόγω σχεδίου έχει ήδη ξεκινήσει, με τις κάμερες να εγκαθίστανται σταδιακά σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ οι κινήσεις της πολιτείας δείχνουν πως ο σχεδιασμός ορίζει πως οι κάμερες τοποθετούνται πρώτα στα πιο επίμαχα και επικίνδυνα σημεία της πόλης, πριν επεκταθούν τελικά και στο υπόλοιπο δίκτυο.

Κεντρικό ρόλο στο εγχείρημα αυτό έχουν οι κάμερες καταγραφής παραβίασης ερυθρού σηματοδότη, μιας άλλωστε από τις πιο επικίνδυνες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η οποία συνδέεται άμεσα με σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό η η τοποθέτηση συνολικά 388 τέτοιων καμερών από την Περιφέρεια Αττικής, με την υλοποίηση να βρίσκεται όπως γνωρίζουμε ήδη σε εξέλιξη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσφατες δηλώσεις έκανε επί του θέματος και ο αντιπεριφερειάρχης Οδικής Ασφάλειας, Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, σε πρόφατη συνέντευξη του ο οποίος επισήμανε πως οι κάμερες που έχουν ήδη εγκατασταθεί σε σημεία υψηλού κινδύνου αυτή τη στιγμή είναι από 90 έως 100.

Ο στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μέχρι τα μέσα Ιουνίου ο αριθμός αυτός να φτάσει τις 200 κάμερες, ενώ έως τα μέσα Ιουλίου αναμένεται, εφόσον δεν υπάρξουν καθυστερήσεις ,να έχει ολοκληρωθεί συνολικά το έργο, δηλαδή η εγκατάσταση και των 388 κάμερες στην αττική.

Αυτό σημαίνει πως οι οδηγοί θα καλούνται να είναι πιο προσεκτικοί, ειδικά αν δεν θέλουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τα ιδιαίτερα βαριά πρόστιμα του νέου ΚΟΚ. Ειδικότερα, για την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη το ισχύον πλαίσιο προβλέπει πρόστιμο 700 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε περίπτωση υποτροπής εντός πενταετίας, το πρόστιμο αυξάνεται στα 1.000 ευρώ και η αφαίρεση του διπλώματος φτάνει τους έξι μήνες, ενώ σε δεύτερη υποτροπή μπορεί να αγγίξει τα 2.000 ευρώ, με στέρηση άδειας έως και για έναν χρόνο.

Διαβάστε επίση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ