19χρονος τοποθετούσε «μαϊμού» κλήσεις της Τροχαίας σε αυτοκίνητα -Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί

maimou prostima

Με «μαϊμού» μπιλετάκια προσπαθούσε να ξεγελάσει τους οδηγούς ένας 19χρονος στις ΗΠΑ, ο οποίος έπεσε στα χέρια των αστυνομικών αρχών.

Μία ιδιαίτερα ευρηματική μέθοδο προκειμένου να αποσπά χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους οδηγούς σκαρφίστηκε ένας 19χρονος στην πόλη Σάντα Κρουζ, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Ο νεαρός εκτύπωνε «μαϊμού» κλήσεις της Τροχαίας, τις οποίες στη συνέχεια διένειμε στα αυτοκίνητα των παραθεριστών, ευελπιστώντας ότι κάποιος θα πέσει στην καλοστημένη παγίδα του.

Οι απομιμήσεις των εγγράφων της αστυνομικής υπηρεσίας που δημιούργησε ο νεαρός έφεραν κάποια κοινά χαρακτηριστικά με τις αυθεντικές κλήσεις της Τροχαίας. Επίσης, έφεραν και QR codes, το σκανάρισμα των οποίων θα οδηγούσε τα θύματα σε μια ιστοσελίδα που δημιούργησε ο ίδιος ο 19χρονος για την είσπραξη των… προστίμων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα «μαϊμού» πρόστιμα, βέβαια, δεν απουσίαζαν και κάποιες λεπτομέρειες που θα έπρεπε να κινούν την υποψία των οδηγών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους… καρτουνίστικους φοίνικες.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, οι άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν τον 19χρονο την ώρα που τοποθετούσε τις κλήσεις στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων. Ο νεαρός κατηγορείται για παράνομη χρήση Η/Υ αλλά και απόπειρα απάτης.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο 19χρονος παραδέχτηκε ότι τοποθετούσε τις «μαϊμού» κλήσεις στα αυτοκίνητα, αλλά αρνήθηκε ότι αποκόμισε κέρδος από αυτές.

Η υπόθεση συνεχίζεται να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών, οι οποίες προσπαθούν να εξακριβώσουν πόσα αυτοκίνητα έλαβαν τις ψεύτικες κλήσεις και αν υπήρξαν οδηγοί που έπεσαν θύματα του νεαρού καταβάλλοντας χρήματα.

μαιμού κλήσεις τροχαίας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι «μαϊμού» μπιλετάκια έχουν αποτελέσει «εργαλείο» στα χέρια των αετονύχηδων και στην Ευρώπη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ισπανική πρωτεύουσα Μαδρίτη, όπου τους τελευταίους μήνες έχουν εντοπιστεί περίπου 100 ψευτικές κλήσεις, τοποθετημένες στο παρμπρίζ των οχημάτων.

Οι αστυνομικές αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας από τους οδηγούς να εξετάζουν εξονυχιστικά τα «ραβασάκια» στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και σε καμία περίπτωση να μη σκανάρουν τα QR codes μιας και ενδέχεται να δώσουν στους απατεώνες πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς. - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ