176 χιλιόμετρα ταλαιπωρίας: Πού σημειώθηκε το μακρύτερο μποτιλιάρισμα στον κόσμο;

megalitero mpotiliarisma ston kosmo makritero

Εφιαλτικές ήταν οι στιγμές που βίωσαν οι λάτρεις των χειμερινών σπορ οι οποίοι πήραν το δρόμο της επιστροφής για το Παρίσι, ένα Σάββατο του 1980.

Οι ουρές αυτοκινήτων σε Κηφισό και Κηφισίας, αδιαμφισβήτητα, παίζουν με την υπομονή των οδηγών κατά τις ώρες αιχμής και προκαλούν κλυδωνισμούς στην ψυχική τους υγεία.

Αναμφίβολα, ο εγκλωβισμός σε ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο είναι εφιαλτικό σενάριο για κάθε οδηγό, αλλά… τι να πουν και όσοι είχαν την ατυχία να πρωταγωνιστήσουν στο μακρύτερο μποτιλιάρισμα που έχει γνωρίσει το ανθρώπινο είδος, βιώνοντας μια πρωτοφανή ταλαιπωρία.

Πρόκειται για ένα απόκοσμο σκηνικό που σημειώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου του 1980 στη Γαλλία, όταν αναρίθμητα αυτοκίνητα κόλλησαν το ένα πίσω στο άλλο σχηματίζοντας μια ουρά 176 χλμ. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, το μεγαλύτερο σε μήκος μποτιλιάρισμα συνέβη στον αυτοκινητόδρομο A6 (γνωστός και ως «Autoroute du Soleil») ο οποίος συνδέει τη Λυόν με το Παρίσι.

Το κυκλοφοριακό χάος πυροδότησε η μαζική σαββατιάτικη επιστροφή των εκδρομέων από τα χιονοδρομικά κέντρα των Γαλλικών Άλπεων όπου είχαν καταφύγει για σκι. Χιλιάδες λάτρεις των χειμερινών σπορ πήραν το δρόμο της επιστροφής προς το βόρειο τμήμα της χώρας, βουλιάζοντας τον αυτοκινητόδρομο A6.

Ο εφιάλτης στους δρόμους της Κίνας

Οι Γάλλοι skiers, ωστόσο, δεν ήταν οι μόνοι βίωσαν μια τεράστια ταλαιπωρία. Ακόμα μεγαλύτερη υπομονή κλήθηκαν να κάνουν οι οδηγοί της Κίνας που στις 13 Αυγούστου του 2010 βρέθηκαν κολλημένοι για… 12 ολόκληρες μέρες στον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο 110, κατά την επιστροφή τους στο Πεκίνο από τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Πολλοί ανέφεραν ότι ήταν αδύνατο να κάνουν περισσότερα από ένα χιλιόμετρο την ημέρα, με το μποτιλιάρισμα να αποδίδεται στην εκρηκτική άνοδο στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα, δίχως να έχουν προβλεφθεί επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της χώρας για την εξυπηρέτησή τους. - Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ