1.652 χιλιόμετρα με ένα ρεζερβουάρ -Ποιο αυτοκίνητο έσπασε τα ρεκόρ;

Ρεκόρ αυτονομίας

Μια επίδοση που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη σημείωσε ο οδηγός μιας πετρελαιοκίνητης BMW Σειράς 7 διανύοντας περισσότερα από 1.600 χιλιόμετρα με ένα ρεζερβουάρ.

Την απόσταση που χωρίζει το Λονδίνο με την πόλη της Μαδρίτης κατάφερε να καλύψει με ένα γέμισμα Βρετανός οδηγός, σημειώνοντας ένα αξιοσημείωτο, στις ημέρες, μας επίτευγμα.

Με τις τιμές των καυσίμων να βρίσκονται σε σταθερά υψηλά επίπεδα, το γεγονός ότι ο οδηγός της επιβλητικής σε διαστάσεις και προδιαγραφές BMW 730d κατάφερε να διανύσει περισσότερα από 1.600 χιλιόμετρα είναι δίχως αμφιβολία είδηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον οδηγό της BMW Σειράς 7, το ταξίδι ανάμεσα στις δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες διήρκεσε 22,5 ώρες και η απόσταση η οποία διανύθηκε ήταν 1.652 χιλιόμετρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα μετά το τέλος της… δοκιμασίας, η BMW 730d διέθετε καύσιμο ώστε να διανύσει περίπου 154 χιλιόμετρα ακόμα, αυξάνοντας τη μέγιστη αυτονομία της στα 1.800 χιλιόμετρα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία τα οποία προέκυψαν από το ταξίδι του Βρετανού οδηγού, η βαυαρική μπερλίνα με τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα diesel των 3,0 λίτρων κατανάλωση μόλις 3,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, τιμή εξωπραγματική για τα δεδομένα των προδιαγραφών του αυτοκινήτου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 3,0 λίτρων αποδίδει 261 ίππους και 620 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με το γνωστό στους περισσότερους αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων της ZF.

Στην επίδοση αυτή συνέβαλαν και τα ελαστικά της Michelin της σειράς E Primacy, τα οποία είναι προσανατολισμένα στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής αποδοτικότητας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ