1.600 χιλιόμετρα με μία φόρτιση -Αποκαλύφθηκε το αυτοκίνητο που αλλάζει τα δεδομένα

Aptera Gamma

Ονομάζεται Gamma και αποτελεί το αυτοκίνητο με τη μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία στον πλανήτη, διαθέτοντας την ικανότητα να διανύει έως και 1.610 χιλιόμετρα με μία και μόνον φόρτιση.

Ένα βήμα πιο κοντά στην γραμμή παραγωγής βρίσκεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Aptera, το οποίο καταρρίπτει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στον τομέα της αυτονομίας.

Το Gamma, όπως ονομάζεται το τρίτροχο δημιούργημα της Aptera, είναι το μοναδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον πλανήτη το οποίο με τη βοήθεια του ήλιου και της τύχης μπορεί να διανύσει έως και 1.610 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί να φορτίσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελευταία έκδοση του ηλεκτροκίνητου Aptera διαθέτει περισσότερα φωτοβολταϊκά panel γεγονός που με τη σειρά του επιτρέπει να την ταχύτερη φόρτιση των συσσωρευτών ηλεκτρικής ενέργειας εκείνες τις ώρες που το αυτοκίνητο είναι εκτεθειμένο στον ήλιο.

Με αυτό τον τρόπο, οι μεγαλύτερες σε χωρητικότητα μπαταρίες πρόκειται να εξασφαλίζουν αυτονομία που αγγίζει τα 1.610 χιλιόμετρα.

Μάλιστα η κατασκευάστρια εταιρεία έχει αφήσει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ένα κιτ το οποίο θα επεκτείνει τις δυνατότητες φόρτισης του αυτοκινήτου από τον ήλιο όταν αυτό είναι ακινητοποιημένο.

Παρά το γεγονός ότι το Aptera Gamma απέχει μερικούς μήνες από τη γραμμή παραγωγής έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων, ενώ περισσότεροι από 30.000 υποψήφιοι αγοραστές έχουν ήδη καταθέσει προκαταβολή ώστε να το αποκτήσουν.

Η βασική έκδοση του Aptera θα έχει εκκίνηση τα 26.000 δολάρια, χωρίς ωστόσο να έχει προσδιοριστεί μέχρι σήμερα η τιμή της διαμόρφωσης με την αυτονομία των 1.609 χιλιομέτρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν οι προβλέψεις της αμερικανικής φίρμας επιβεβαιωθούν και το Aptera περάσει στην παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2023, τότε σύντομα θα γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία, όπως άλλωστε και το αν θα καταφέρει να βγει και εκτός αμερικανικών συνόρων, διεκδικώντας έστω και σε δεύτερο χρόνο μια θέση, στην ευρωπαϊκή αγορά.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ