1544: Αυτός είναι ο αριθμός που αλλάζει τους δρόμους της Αθήνας -Γιατί δεν πρέπει να τον ξεχάσεις

1544

Ένας τετραψήφιος αριθμός έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του πολίτη και της Περιφέρειας Αττικής, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση πλήθους ζητημάτων.

Σε ένα χρήσιμο τεχνολογικό εργαλείο που έχει δώσει «φωνή» στον πολίτη, παρέχοντάς του την ευκαιρία να διαδραματίσει και ο ίδιος ενεργό ρόλο στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο Λεκανοπέδιο, έχει εξελιχθεί το τετραψήφιο νούμερο 1544.

Ο λόγος για έναν τηλεφωνικό αριθμό που βρίσκεται σε λειτουργία από το 2022 έχοντας ως στόχο τη δημιουργία ενός δίαυλου επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών του οδικού δικτύου με την Περιφέρεια Αττικής τόσο για θέματα που αφορούν στη συντήρησή των κεντρικών οδικών αρτηριών και της σηματοδότησης, όσο και στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων που τυχόν προκαλούνται στο οδικό δίκτυο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
1544

Ειδικότερα, μέσω του νέου αυτού αριθμού, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν στο Κέντρο Διαχείρισης της Κυκλοφορίας τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, όπως:

  • φθορές στο οδόστρωμα,
  • προβλήματα με την φωτεινή σηματοδότηση,
  • προβλήματα με τις διαγραμμίσεις,
  • προβλήματα με τη σήμανση,
  • τυχόν πτώση υλικών στο οδόστρωμα (π.χ. λάδια, φερτά υλικά, αντικείμενα),
  • οτιδήποτε άλλο μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια τους.

Το κέντρο διαχείρισης της κυκλοφορίας μπορεί άμεσα, αφού ιεραρχήσει τις σχετικές πληροφορίες να προβαίνει στις κατάλληλες προληπτικές ενέργειες και δράσεις αποκατάστασης των προβλημάτων.

Για την καλύτερη ενημέρωση, μάλιστα, των πολιτών έχουν εγκατασταθεί 3.000 μικρές πινακίδες με τον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1544 στους ιστούς των φωτεινών σηματοδοτών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής.

Οι πινακίδες διαθέτουν κωδικό QR code ώστε να μπορούν οι πεζοί με μια απλή κίνηση να συνδέονται στην ηλεκτρονική σελίδα της Περιφέρειας από το κινητό τους τηλέφωνο και να έχουν πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες που αφορούν στην ασφαλή μετακίνηση τους.

1544
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπρόσθετα έχουν τοποθετηθεί και δεκάδες πινακίδες διαχείρισης κυκλοφορίας με τον αριθμό 1544 σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ οι φωτεινές πινακίδες (matrix) ενημερώνουν τους οδηγούς για την ενεργοποίηση του 1544.

Το 1544 λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο και το εξειδικευμένο προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου έχει κατάρτιση στα ζητήματα που αφορούν το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας περιφέρειας Αττικής.

1544

Μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί περί τις 4.000 αναγγελίες πολιτών, ιδιαίτερα σημαντικές για την οδική ασφάλεια, και έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διεκπεραίωση τους.

Καθοριστική συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων έχουν και τέσσερα οχήματα άμεσης επέμβασης κλειστού τύπου (βαν) τα οποία βρίσκονται σε μόνιμη επιφυλακή, επανδρωμένα με έμπειρο τεχνικό προσωπικό και με πλήρη εξοπλισμό.

Μόλις αυτά λάβουν άμεσα την αναγγελία του συμβάντος, σπεύδουν στο σημείο και παρεμβαίνουν, προκειμένου να επισκευαστεί ή να λυθεί το κάθε πρόβλημα που προκύπτει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
1544

Ακόμα και αν δεν υπάρξει αναγγελία προβλήματος από τον πολίτη, τα τέσσερα οχήματα εκτελούν αυτοψίες σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου των κεντρικών οδικών αρτηριών αρμοδιότητας της Περιφέρειας και διαθέτουν συστήματα καταγραφής με τεχνητή νοημοσύνη που έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει αυτόματα ζημιές, όπως επικίνδυνες λακκούβες, κατεστραμμένες πινακίδες σήμανσης και καμένες λάμπες φωτεινής σηματοδότησης.

Υπάρχουν δε και δύο οχήματα οδικής ασφάλειας τα οποία είναι επιφορτισμένα με την σήμανση των εκτάκτων συμβάντων στη Λεωφόρο Κηφισού, όπως και ειδική πλατφόρμα για την άμεση απομάκρυνση των ακινητοποιημένων οχημάτων από τον δρόμο με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ