140.000 δωρεάν ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες βγαίνουν στους δρόμους -Ποιοι θα τις πάρουν

Δωρεάν μοτοσικλέτες

Την υπόσχεση που είχε δώσει στις αρχές Ιανουαρίου κάνει πραγματικότητα η κυβέρνηση της Ουγκάντα προσφέροντας δωρεάν 140.000 ηλεκτρικές μοτοτοσυκλέτες με μόνη προϋπόθεση την αντικατάσταση-απόσυρση ενός συμβατικού δίτροχου.

Ακούγεται σαν πρωταπριλιάτικο αστείο κι όμως δεν είναι. Όταν στις αρχές του χρόνου η κυβέρνηση της Ουγκάντα είχε υποσχεθεί ότι πρόκειται επί της ουσίας να χαρίσει 140.000 ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σε εκείνους που θα θελήσουν να αποσύρουν από την κυκλοφορία μια συμβατική με κινητήρα εσωτερική καύσης, πολλοί γέλασαν αμφισβητώντας όχι μόνον τις προθέσεις αλλά και τη δυνατότητα υλοποίησης ενός τέτοιου project.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά, η αφρικανική χώρα έρχεται να τους διαψεύσει προχωρώντας στην υλοποίηση του φιλόδοξου πλάνου, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τη δωρεά 140.000 ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δωρεάν μοτοσικλέτες

Οι μοτοσυκλέτες ανήκουν στην εταιρεία Spiro, η οποία ευελπιστεί ότι θα αποκομίσει κάποια κέρδη από τη φόρτιση και την αντικατάσταση των μπαταριών.

Το πρόγραμμα αντικατάστασης των συμβατικών μοτοσυκλετών με ηλεκτρικές πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε χρόνια και μέχρι τότε πρόκειται να αναπτυχθούν στην επικράτεια της Ουγκάντα 3.000 σταθμοί φόρτισης και αντικατάστασης μπαταριών.

Μάλιστα το… επιθετικό πλάνο εξηλεκτρισμού θα έχει και συνέχεια, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της αφρικανικής χώρας πρόκειται να ενταχθούν σε αυτό τα λεωφορεία και τα αυτοκίνητα.

Δωρεάν μοτοσικλέτες
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν περιμένουμε απλώς να σταματήσουν οι παγκόσμιες συγκρούσεις και να μειωθεί η τιμή των καυσίμων. Εργαζόμαστε πάνω σε ένα πλάνο ώστε να στραφούμε σε ηλεκτρικά λεωφορεία, αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Museveni.

Η συνεργασία της κυβέρνησης της Ουγκάντα με την Spiro πρόκειται να δημιουργήσει περίπου 9.000 θέσεις εργασίας, ενώ σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, αυτές θα φέρουν έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 6,5 kW, θα αναπτύσσουν τη μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ./ώρα και μία πλήρη φόρτιση θα τους χαρίζει αυτονομία 90 χιλιομέτρων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ