Yamaha R7, η νέα μεσαία supersport των Ιαπώνων (+video)

Yamaha R7 νέα supersport 2021

Γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ του R3 και του πανίσχυρου R1 η Yamaha παρουσίασε τη νέα R7 που βασίζεται στην προσιτή MT-07.

Ένα εξωτικό όνομα για τις μοτοσυκλέτες της Yamaha επανέρχεται στη ζωή κοσμώντας τα πλαστικά ενός διαφορετικής φιλοσοφίας μοντέλου, που ανήκει στη νέα γενιά των SS. Η νέα R7 δεν έχει καμία σχέση ούτε με την ομώνυμη μοτοσυκλέτα που συμμετείχε πριν από δύο δεκαετίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike (κατασκευάστηκε σε μόλις 500 μονάδες για να λάβει η Yamaha την σχετική έγκριση τύπου), αλλά ούτε και με την εν σειρά 4κύλινδρη R6. Έρχεται για να προσφέρει μια προσιτή εναλλακτική λύση σε όσους αρέσκονται σε σπορ οδήγηση και σε περιβάλλον πίστας και βρίσκουν το R3 λίγο για τις απαιτήσεις τους, ενώ θεωρούν το R1 απλά ένα… άπιαστο και εξειδικευμένο όνειρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Yamaha φαίνεται να είναι η πρώτη εταιρία που σηκώνει το γάντι που πέταξε η Aprilia με την RS 660, με μια μοτοσικλέτα που απευθύνεται στο ίδιο κοινό. Αν ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές δεν αποκλείεται να δούμε σιγά-σιγά να σχηματίζεται και επίσημα αυτή η νέα κατηγορία που θα αντικαταστήσει λογικά τα υψηλότερης απόδοσης και ακριβότερα, ειδικά σε κόστος χρήσης και συντήρησης, 4κύλινδρα superspot 600αριά. Και στο βάθος-γιατί όχι- πρωτάθλημα!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα Yamaha R7 κρατά τον εν σειρά δικύλινδρο του MT-07, χωρίς αλλαγές στην απόδοση του, ενώ από το γυμνό μοντέλο διατηρεί το ατσάλινο πλαίσιο αλλά και το αλουμινένιο ψαλίδι. Το μοτέρ αποδίδει 73,4 ίππους και 67 Nm ροπής στις 8.750 και 6.500 σ.α.λ. αντίστοιχα έχοντας να κινήσει 188 "γεμάτα" κιλά. Οι αλλαγές που έκανε η ιαπωνική εταιρία είχαν σαν στόχο την βελτίωση της απόκρισης και αποτελούνται από την επαναπρογραμματισμένη ECU, τη νέα εξάτμιση και βελτίωση στην εισαγωγή. Να σημειωθεί ότι ο συμπλέκτης είναι μονόδρομος και φέρει και υποβοήθηση στη μανέτα που κάνει ελαφρύτερο το τράβηγμα της.

Σημαντικές αλλαγές εντοπίζονται στις αναρτήσεις με το εμπρός συμβατικό πιρούνι να έχει αντικατασταθεί με ένα ανεστραμμένο της KYB, με διάμετρο καλαμιών στα 41 χλστ. Το πιρούνι ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου του, την απόσβεση επαναφοράς αλλά και την απόσβεση συμπίεσης. Νέο είναι και το πίσω αμορτισέρ που φέρει και μοχλικό, ενώ ρυθμίζεται και αυτό ως προς την προφόρτιση του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα φρένα αποτελούνται από εμπρός δίσκους διαμέτρου 298 χλστ. που συνδυάζονται με ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων, ενώ ακτινική είναι η τρόμπα προερχόμενη από την Brembo.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό ανήκει και το quickshifter, το οποίο όμως επιτρέπει αλλαγές χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη μόνο προς τα πάνω.

Το νέο πιρούνι και οι διαφορετικές πλάκες στήριξης έχουν φέρει μικρές αλλαγές και στη γεωμετρία που έχει γίνει ελαφρώς πιο γρήγορη έναντι του MT-7 με την κάστερ στις 23,4 μοίρες (από 24,5), το ίχνος στα 90 χλστ. (ίδιο) και το μεταξόνιο στα 1.395 χλστ. (-5 χλστ.).

Η ss φιλοσοφία επιβάλλει και την μια αντίστοιχη θέση οδήγησης με τη νέα R7 να φέρει αναμένόμενα κλιπόν αντί τιμονιού αλλά και διαοφρετικού σχήματος σέλα.

Με ενδιαφέρον αναμένουμε την τιμή της νέας Yamaha R7 με το εμπορικό της λανσάρισμα να έχει τοποθετηθεί τα μέσα του ερχόμενου Φθινοπώρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

διαβάστε επίσης: Οι 10 μοτοσικλέτες που κλέβονται περισσότερο

Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ