Yamaha Neo's: Η ιαπωνική πρόταση που ξεχωρίζει στην αστική μετακίνηση

yamaha neo's

Με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της Yamaha, το Neo's, το πρώτο ηλεκτρικό scooter της εταιρείας που κυκλοφορεί στην Ευρώπη, έρχεται να προσφέρει οικονομικές λύσεις στην αστική μετακίνηση, με τον ενδιαφερόμενο να επωφελείται και από το πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά 3».

Το όνομα Yamaha Neo’s είναι ήδη γνωστό στους λάτρεις των scooter. Έχοντας μεσουρανήσει τη δεκαετία του '90, αποτελεί για πολλούς αναβάτες το πρώτο τους «μοτοσυκλετιστικό» βήμα. Τώρα, η ιαπωνική εταιρεία, αποτίοντας φόρο τιμής στο θρυλικό 50αρι, μεταφέρει το όνομα στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Διατηρώντας όλα τα πλεονεκτήματα του θερμικού μοντέλου, όπως η ευελιξία και η ευκολία χρήσης, προσθέτει ταυτόχρονα τα θετικά χαρακτηριστικά του ρεύματος, όπως οι μηδενικές εκπομπές ρύπων και χαμηλό κόστος μετακίνησης και χρήσης εντός πόλης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
yamaha neos 1

Η διαφορετική φιλοσοφία του γίνεται αισθητή από την πρώτη επαφή. Το ηλεκτρικό scooter δεν είναι απλώς ένα μέσο μεταφοράς, αλλά μια πρόταση για ένα βιώσιμο και οικονομικό μέλλον. Η σχεδίασή του, με μινιμαλιστικές γραμμές και αναφορές στα πρώτα Neo’s, συνδυάζεται με σύγχρονα στοιχεία που αναδεικνύουν τη φιλικότητα προς το χρήστη και το περιβάλλον.

yamaha neos 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την ποιότητα που χαρακτηρίζει το όνομα Yamaha και διαθέσιμο σε 3 μοναδικούς σχεδιασμούς, το Neo’s κερδίζει τον αναβάτη από την πρώτη στιγμή. Η σέλα, με ύψος μόλις 795 χιλιοστά, το καθιστά κατάλληλο για όλους τους σωματότυπους και επίπεδα εμπειρίας, ενώ η μελετημένη γεωμετρία του τιμονιού και οι χώροι στην ποδιά προσφέρουν άνεση στον οδηγό, ο οποίος έχει στη διάθεσή του έναν πίνακα LCD, o οποίος εκτός από τις βασικές πληροφορίες που δείχνει, μπορεί να συνδεθεί με smartphone.

yamaha neos 3

Μέσω της εφαρμογής MyRide της Yamaha, οι εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα εμφανίζονται στον πίνακα οργάνων, ενώ ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης γίνεται μέλος της κοινότητας Neo’s, όπου μπορεί να μοιραστεί με άλλους χρήστες εμπειρίες, διαδρομές και φωτογραφίες από μέρη που έχει επισκφετεί.

yamaha neos 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ψηφιακή φιλοσοφία του Yamaha Neo’s τονίζεται ακόμα περισσότερο από το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί Smart Key και τον πλήρη LED φωτισμό. Επιπλέον, προσφέρει αποθηκευτικούς χώρους ικανούς να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες, με τα 27 λίτρα κάτω από τη σέλα να μπορούν να φιλοξενήσουν ένα κράνος τύπου jet ή σε περίπτωση που έχει τοποθετηθεί η προαιρετική δεύτερη μπαταρία αρκετά μικροπράγματα.

yamaha neos 5

Το Yamaha Neo’s παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα τελευταίας γενιάς, με μέγιστη ισχύ 3,4 ίππους και εντυπωσιακή ροπή 13,9 κιλών. Τοποθετημένος στον πίσω τροχό, εξασφαλίζει άμεση μετάδοση της δύναμης και μηδενική φθορά εξαρτημάτων, ενώ η αντικατάσταση του ελαστικού παραμένει εύκολη χάρη στην αποσπώμενη στεφάνη με τα 5 μπουλόνια.

yamaha neos 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του δύο οδηγικά modes, το STD, που επιτρέπει τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα, και το Eco, που περιορίζει τη μέγιστη ταχύτητα στα 35 χλμ./ώρα, αυξάνοντας την αυτονομία στα 38,5 χλμ. (με μία μπαταρία).

yamaha neos 7

Η αποσπώμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, που τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα, ζυγίζει μόλις 8 κιλά, έχει χωρητικότητα 19,2 Αh και χρειάζεται 4 ώρες για να φορτίσει από το 20% στο 80%. Σε περίπτωση που ο αναβάτης χρειάζεται μεγαλύτερη αυτονομία, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης δεύτερης μπαταρίας, αυξάνοντας την εμβέλεια έως και 68 χιλιόμετρα, αρκετά για τις καθημερινές ανάγκες ενός μέσου χρήστη.

yamaha neos 8
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν και πάνω στο scooter, σε περίπτωση που υπάρχει πρόσβαση σε πρίζα, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο τη χρήση του και μειώνοντας την ταλαιπωρία της μετακίνησης υποχρεωτικά στο σπίτι ή στο γραφείο.

yamaha neos 9

Το Yamaha Neo’s αποτελεί μια έξυπνη και οικονομική λύση για αστικές μετακινήσεις, φιλική προς το περιβάλλον και με μειωμένα επίπεδα ηχορύπανσης, ενώ μπορεί να οδηγηθεί από κατόχους διπλώματος AM από 16 ετών και άνω, καθώς και από αναβάτες με δίπλωμα αυτοκινήτου.

Συνοψίζοντας, το Yamaha Neo's είναι εκπρόσωπος μιας νέας εποχής που χαρακτηρίζεται από την οικολογία, την οικονομία και την τεχνολογία. Είτε κάποιος είναι νέος οδηγός που αναζητά την πρώτη του επαφή με τον κόσμο των δύο τροχών, είτε έμπειρος αναβάτης που επιθυμεί μια πράσινη επιλογή, το Neo's είναι μια από τις επιλογές που αξίζει να εξετάσει, με την έκδοση Dual Battery Limited να προσφέρει την ιδανική ισορροπία μεταξύ αυτονομίας και ευκολίας χρήσης. Χάρη στο πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά 3», η τελική τιμή του γίνεται ακόμα πιο προσιτή και διαμορφώνεται στα 2.268 ευρώ, με τη δεύτερη μπαταρία να παίρνει επιπλέον επιδότηση 300 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ