Vespa: Νέα ειδική έκδοση Primavera Batik

Vespa

H Vespa Primavera Batik είναι μια ειδική έκδοση του εμβληματικού ιταλικού μοντέλου με περισσότερο στιλ.

Τα διαχρονικά σχήματα της Vespa Primavera συνδυάζονται με τα θέματα και τα μοτίβα του Μπατίκ, του παραδοσιακού ινδονησιακού υφάσματος, που δημιουργείται μέσω αποκλειστικών, πολύτιμων διαδικασιών παραγωγής, αναγνωρισμένες ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Το συγκεκριμένο ύφασμα, που είναι είτε τυπωμένο είτε διακοσμημένο στο χέρι, αλλά πάντα χρησιμοποιώντας κερί μέλισσας κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, γεννήθηκε στο νησί της Ιάβας, αρχικά ως στολίδι για τις αριστοκρατικές τάξεις, και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλο το ινδονησιακό αρχιπέλαγος. Σήμερα, το Μπατίκ παραμένει θεμελιώδες στοιχείο της ινδονησιακής κουλτούρας και φοριέται καθημερινά, όχι μόνο σε επίσημες εκδηλώσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την πάροδο των αιώνων, το Μπατίκ ενσαρκώνει μια συμβολική φιλοσοφία, καθώς και ένα πραγματικό μέσο έκφρασης, χάρη στα παραδοσιακά σχέδια που χρησιμοποιούνται, τα οποία έχουν διαφορετικό νόημα ανάλογα με το σχήμα ή τα στοιχεία που αντιπροσωπεύουν. Ως εκ τούτου, οι ποικιλίες Μπατίκ διαφοροποιούνται από το Parang Rusak, που προορίζεται για πρίγκιπες και ευγενείς, στο Sawat, σύμβολο δύναμης, το Semen, που παραπέμπει στα σύμβολα της κοσμικής ενέργειας και στο Udan Liris, έμβλημα της γονιμότητας.

Το Μπατίκ έφτασε στην Ευρώπη τον 19ο αιώνα και έγινε γέφυρα μεταξύ των ανατολικών και δυτικών πολιτισμών. Τα εξωτικά κομψά του μοτίβα επηρέασαν βασικά στυλ όπως η Art Nouveau και σήμερα τον κόσμο της υψηλής ραπτικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Vespa Primavera Batik αγκαλιάζει τις παγκόσμιες αξίες αυτής της φιλοσοφίας για να δημιουργήσει μια ειδική έκδοση που είναι μια ωδή στη ζωή και τη χαρά, στα ταξίδια και στην ανακάλυψη. Το βασικό της χρώμα, το Batik Green, παραπέμπει σε κύματα που πέφτουν σε τροπικές παραλίες. Οι πιο αυστηρές γραμμές θυμίζουν κρυμμένους ναούς, ενώ η διακόσμηση Μπατίκ ενώνει επτά διαφορετικά μυστικιστικά μοτίβα, που προέρχονται από τα νησιά Ιάβα, Σουμάτρα και Μπαλί. Μεταξύ των θεμάτων στα οποία αναφέρονται τα επτά διαφορετικά μοτίβα Μπατίκ που διακοσμούν τη Vespa είναι η ευημερία και η προέλευση της ζωής, η δύναμη και η μακροζωία, ο σεβασμός στην καταγωγή, η γοητεία και το χάρισμα, η ηγεσία και η σοφία. Αυτές οι αξίες συνδέονται φυσικά με τη Vespa, την ιστορία της και τη βαθιά και αυθεντική πολυπολιτισμικότητά της.

Τα διακοσμητικά Μπατίκ, που εφαρμόζονται στη Vespa Primavera με την τεχνολογία Water Transfer Technology, ξεκινούν από τη «γραβάτα», τυπικό και  χαρακτηριστικό στοιχείο στη μπροστινή ποδιά,  διακοσμούν το ντουλάπι στο εσωτερικό της ποδιάς και διατρέχουν το ταπέτο καθώς και τα πλαϊνά της Vespa. Η σέλα, σε ανοιχτό καφέ χρώμα με ραφές σε αποχρώσεις του πράσινου προσθέτει ένα στοιχεία φυσικότητας, θυμίζοντας τα χρώματα των ηλιόλουστων παραλιών.

Το ασορτί βαλιτσάκι, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί με αυτοκόλλητα Μπατίκ (διατίθενται χωριστά) διευρύνει την πρακτικότητα της Vespa Primavera Batik, συμπληρώνοντας τον αποθηκευτικό χώρο και ολοκληρώνει την αισθητική μίας από τις πιο χαρούμενες εκδόσεις στη μακρά ιστορία της Vespa

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ