Το θρυλικό παπί της Honda είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει

honda super cub 50

Πώς μια παρεξήγηση σε μετοχική συνάντηση προκάλεσε σύγχυση και αναστάτωσε σχεδόν όλο τον κόσμο της μοτοσυκλέτας, αλλά και πέρα από αυτόν.

Αν έχετε παίξει ποτέ το παιχνίδι "χαλασμένο τηλέφωνο", γνωρίζετε πώς μια φράση μπορεί να παραφραστεί και να παραμορφωθεί σε βαθμό που στο τέλος να μην έχει καμία σχέση με την αρχική που ειπώθηκε.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της Honda Ιαπωνίας. Μια απλή παρεξήγηση σε μια συνάντηση μετόχων οδήγησε έναν δημοσιογράφο να πιστέψει ότι όλα τα Honda Super Cub θα καταργηθούν το 2025, κι όχι μόνο το 50cc μοντέλο, όπως μάλλον θα συμβεί και σε όλα τα άλλα "50άρια" της Honda.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
honda super cub 50 1

Στην πραγματικότητα, μόνο το Super Cub 50 θα καταργηθεί, καθώς λόγω της φύσης του μικρού του κινητήρα, ο σχεδιασμός ενός καταλυτικού μετατροπέα για να εναρμονίζεται με την νέα νομοθεσία θα ήταν δύσκολος από τεχνικής και ασύμφορος από οικονομικής άποψης. Παρόλα αυτά, ένα όνομα που συνολικά έχει πουλήσει πάνω από 110 εκατομμύρια αντίτυπα στο πέρασμά του θα ήταν δύσκολο να "εξαφανιστεί" έτσι απλά.

Οπότε μπορεί το "50άρι παπί", που ονομάστηκε έτσι λόγω του ήχου που παρήγαγε ο κινητήρας του, να μην βγαίνει στο μέλλον με τα ίδια κυβικά, αλλά θα συνεχίσει να παράγεται με ελαφρώς μεγαλύτερο κινητήρα (μάλλον χωρητικότητας 125 κ.εκ.), που όμως θα έχει μειωμένη ισχύ στους 5,4 ίππους και θα πληροί τα πρότυπα εκπομπών ρύπων.

honda super cub 50 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί η παρεξήγηση να δημιούργησε αναταραχή και να εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο με εκπληκτική ταχύτητα, μιας και ο πρωταγωνιστής είναι ίσως το πιο γνωστό μοντέλο στους δύο τροχούς, όμως οι Ιάπωνες αντέδρασαν γρήγορα, έχοντας ήδη έτοιμη τη λύση.

Σημασία έχει ότι το Honda Super Cub θα συνεχίσει να κυκλοφορεί στους δρόμους.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ