Το ταχύτερο ηλεκτρικό scooter φτάνει τα 120 χλμ./ώρα με αυτονομία 200 χιλιομέτρων

Cineco E-RT3

Το Cineco E-RT3 της εταιρείας Zongshen/Zonsen, που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2023, είναι το κορυφαίο σε επιδόσεις ηλεκτρικό scooter, με ισχύ 23 ίππων και βάρος 206 κιλών μαζί με την μπαταρία.

Η κινεζική εταιρεία Zongshen/Zonsen, συνεργάτιδα του ιταλικού ομίλου Piaggio, παρουσίασε το ηλεκτρικό της scooter Cineco E-RT3 για πρώτη φορά το 2021 και τώρα είναι έτοιμη να το βγάλει στην παραγωγή - με μια σειρά από αναβαθμίσεις σε σχέση με το πρώτο πρωτότυπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν δεν είναι απόλυτα σαφές αν το scooter αυτό θα έρθει στην Ευρώπη, αλλά είναι πολύ πιθανόν διότι πρόσφατα παρουσιάστηκε στην Αμερική, μέσω της εταιρείας CSC του επίσημου εισαγωγέα στις ΗΠΑ.

Χάρη στο ηλεκτρικό μοτέρ 23 ίππων στο κέντρο του, και στον ιμάντα μετάδοσης, το Cineco E-RT3 μπορεί να αγγίξει τα 120 km/h τελικής ταχύτητας - χάρη και στο σχετικά χαμηλό βάρος των 206 κιλών του, δεδομένου ότι αυτό συμπεριλαμβάνει και τη μπαταρία.

Η συνεχόμενη ισχύς του κινητήρα είναι 11 hp, αλλά το peak του -σημαντικό στην εκκίνηση από το φανάρι και στις προσπεράσεις- φτάνει στους 23 hp. Έτσι, το ηλεκτρικό αυτό scooter μπαίνει στα «νερά» της κατηγορίας των 125 κ.εκ., και μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα Α2.

Ο κινητήρας του Cineco E-RT3 παίρνει την ισχύ του από τη μπαταρία χωρητικότητας 6,9 kWh, η οποία στην κίνηση της πόλης με ταχύτητα 50 km/h προσφέρει αυτονομία 200 χιλιομέτρων ή τη μισή σε έναν αυτοκινητόδρομο ή ορεινό δρόμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας εξασφαλίζει τη δυνατότητα πλήρωσής της σε ποσοστό 30-70% σε 70 λεπτά, και πλήρη φόρτιση σε λιγότερο από 3 ώρες. Η ένδειξη της φόρτισης βρίσκεται στο ψηφιακό όργανο TFT στο τιμόνι, το οποίο έχει επίσης συνδεσιμότητα του smartphone μέσω Bluetooth, ενσωματωμένα ηχεία, θύρα USB, cruise control και έλεγχο πίεσης ελαστικών.

Ο εξοπλισμός του Cineco E-RT3 συμπληρώνεται με στοιχεία όπως οι βαλίτσες, ο ψηλός ανεμοθώρακας και το σύστημα smart key για την εκκίνησή του χωρίς την τοποθέτηση κλειδιού (μόνο με την ανίχνευσή του στην τσέπη ή στην τσάντα του αναβάτη).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις ΗΠΑ η τιμή του είναι 7.299 δολάρια (6.728 ευρώ), αλλά στην Ευρώπη εκτιμάται ότι μπορεί να ξεκινά από τα 7.500 ευρώ και ότι θα εισάγεται από τον αυστριακό όμιλο KSR Group - που έχει ήδη μετονομάσει σε Cubertino ένα από τα προϊόντα της Cineco (το Β1) για τη γκάμα της δικής του μάρκας Motron.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ