Νέα επετειακή Suzuki Hayabusa 25th Anniversary Edition -Πότε έρχεται Ελλάδα

Νέα επετειακή Suzuki Hayabusa 25th Anniversary Edition 2023

Το 2023 η εμβληματική Hayabusa κλείνει 25 χρόνια από την παρουσίαση της πρώτης γενιάς και η Suzuki το γιορτάζει με την παρουσίαση της επετειακής έκδοσης 25th Anniversary, η οποία θα εισαχθεί και στην Ελλάδα.

Με την παρουσίασή της Hayabusa το 1998 στη διεθνή Έκθεση Μοτοσυκλέτας Intermot, στην Κολωνία της Γερμανίας, η Suzuki σόκαρε ευχάριστα τον κόσμο των δύο τροχών στοχεύοντας στον άτυπο τίτλο της ταχύτερης μοτοσυκλέτας παραγωγής.

Το σοκ ήταν ίσως ακόμη μεγαλύτερο για τη Honda, η οποία είχε στη γκάμα την CBR1100XX Super Blackbird, τη μοτοσυκλέτα που έφερε μέχρι εκείνη τη στιγμή τον άτυπο τίτλο με το «Μαυροπούλι» των Ιαπώνων να αποτελεί στην πραγματικότητα μέρος του... μενού του Πετρίτη, του ιαπωνικού γερακιού που έδωσε το όνομά του στη hyperbike της Suzuki.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Hayabusa τίμησε και στην πράξη το όνομά της και έκανε δικό της τον άτυπο τίτλο, ενώ πήγε την συγκεκριμένη κατηγορία ένα βήμα παραπέρα αφού έβαλε στο παιχνίδι και τη σπορ συμπεριφορά με τον εν σειρά 4κύλινδρο του 1,3 λίτρου να αποδεικνύεται άθραυστος και να σηκώνει πολλή βελτίωση.

Στο πέρασμα του χρόνου, η Hayabusa απέκτησε cult status και στην τελευταία της γενιά παρουσιάζεται πιο ώριμη και ίσως ποθητή από ποτέ, ενώ φέτος συμπληρώνεται ένα τέταρτο του αιώνα από την παρουσίαση της πρώτη γενιάς.

Η Suzuki δεν θα μπορούσε να μην γιορτάσει τα γενέθλια μιας από τις πιο εμβληματικές της μοτοσυκλέτες και προχώρησε στην παρουσίαση της έκδοσης «25th Anniversary», η οποία θα παραχθεί σε έναν εξαιρετικά περιορισμένο και άγνωστο προς το παρόν συνολικό αριθμό αντιτύπων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Hayabusa 25th Anniversary Edition δεν φέρει αλλαγές στα μηχανικά και περιφερειακά της μέρη έναντι της στάνταρ έκδοσης. Φέρει ωστόσο διακριτικές αλλαγές αισθητικής φύσεως με τη διχρωμία πορτοκαλί-μαύρη να αποτελεί τη βάση, χωρίς να υπάρχουν φιλέτα χρωμίου στα πλαστικά του κοστουμιού της.

Στο ιδεόγραμμα στα πλαϊνά του φέρινγκ έχει προστεθεί ένα γραφικό σε σχήμα V, όπως και στην ουρά, ενώ στην κορυφή του ρεζερβουάρ έχει τοποθετηθεί σχετικό έμβλημα που αναφέρεται στην 25η επέτειο της Hayabusa με το όνομα της εταιρείας να έχει γίνει τρισδιάστατο.

Το ιδεόγραμμα κάνει την εμφάνισή του και στη χρυσή αλυσίδα, ως λεπτομέρεια, αλλά και στα τελικά του συστήματος εξαγωγής, ενώ ανοδιωμένα χρυσά είναι τα κέντρα στα δισκόφρενα εμπρός και ο ρεγουλατόρος της αλυσίδας. Τέλος, στον στάνταρ εξοπλισμό της επετειακής έκδοσης ανήκει το αεροδυναμικό κάλυμμα της σέλας του συνεπιβάτη, για τα μοντέλα που θα διατεθούν εκτός Ιαπωνίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περιορισμένης παραγωγής Hayabusa 25th Anniversary Edition θα εισαχθεί και στην ελληνική αγορά με την άφιξή της να αναμένεται το ερχόμενο φθινόπωρο, με την τιμή της να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ