Το scooter που δεν ξεμένει ποτέ από ρεύμα -Βάζει τέλος στο άγχος της αυτονομίας

SYM PE3 scooter concept στην EICMA 2023

Ένα πολύ ενδιαφέρον ηλεκτρικό scooter παρουσίασε η SYM στη φετινή EICMA, ο ηλεκτρικός κινητήρας του οποίου δεν ξεμένει ποτέ από ρεύμα ακόμη και αν δεν μπει στην πρίζα.

Τη δυνατότητα καθημερινής μετακίνησης χωρίς να εκπέμπονται ρύποι προσφέρει το ηλεκτροκίνητο SYM PE3, το concept που παρουσίασε η ταϊβανέζικη εταιρεία στη φετινή διεθνή Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο της Ιταλίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το SYM PE3 concept χρησιμοποιεί ηλεκτρικό μοτέρ για την κίνησή του, το οποίο τροφοδοτείται από νέου τύπου επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων αλουμινίου.

Οι εν λόγω μπαταρίες εξελίχθηκαν από την επίσης ταϊβανέζικη APh ePower και θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία πιο προσιτή λύση έναντι των ιόντων λιθίου, ρίχνοντας έτσι το συνολικό κόστος των ηλεκτρικών δικύκλων. Οι μπαταρίες ιόντων αλουμινίου αναμένεται να είναι σύντομα διαθέσιμες για εμπορική χρήση από την APh ePower.

Αυτό που κάνει το SYM PE3 concept ξεχωριστό και μειώνει παράλληλα δραστικά το όποιο άγχος προκύπτει για τον αναβάτη από την μικρή σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα αυτονομία που παρουσιάζουν τα αμιγώς ηλεκτρικά, είναι η παρουσία ενός μικρού μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Το εν λόγω μοτέρ δεν κινεί το PE3 concept αλλά λειτουργεί αποκλειστικά ως γεννήτρια ρεύματος δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο scooter να φορτίζει τις μπαταρίες του όταν αυτές εξαντληθούν. Μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί και να προσφέρει έξτρα ρεύμα στον ηλεκτρικό κινητήρα αν το σύστημα αντιληφθεί αυξημένη απαίτηση από τον αναβάτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το scooter της SYM φέρει επίσης πρίζα για την φόρτιση των μπαταριών του, οι οποίες, εκτός από το χαμηλότερο κόστος παραγωγής που τις χαρακτηρίζει, έναντι των ιόντων λιθίου, είναι και πιο φιλικές προς το περιβάλλον καθώς ανακυκλώνονται σε σημαντικά μεγαλύτερο βαθμό.

Έτσι ο αναβάτης μπορεί να κινείται καθημερινά αποκλειστικά με ρεύμα και αν οι μπαταρίες εξαντληθούν να ενεργοποιήσει τον θερμικό κινητήρα και να μην χρειαστεί να ψάξει για κάποιο σταθμό φόρτισης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το PE3 concept είναι το πρώτο μοντέλο της ταϊβανέζικης εταιρείας που λανσάρει τη συγκεκριμένη τεχνολογία (ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με range extender), την οποία η SYM αποκαλεί Aluminum ion Range extender Technology (ART), ενώ είναι και το πρώτο scooter στον κόσμο που λανσάρει τον συγκεκριμένο τύπο επαναφορτιζόμενης μπαταρίας.

Σε αυτό το σημείο η εταιρεία δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PE3. Ωστόσο η μοντέρνα, προσεγμένη του σχεδίαση μάλλον δείχνει ότι η εταιρεία από την Ταϊβάν σκέφτεται πολύ σοβαρά να παρουσιάσει σχετικά σύντομα ένα μοντέλο παραγωγής, αλλά και να το φέρει στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ