Αυτό είναι το νέο scooter με τιμή κάτω από 1.000 ευρώ -Ποιος το πουλάει

Ηλεκτρικό scooter με 999 ευρώ και αυτονομία 55 χλμ.

Με τριψήφια τιμή αυτό το ηλεκτρικό scooter κοστίζει λιγότερο από ένα «καλό» smartphone και μπορεί να προσφέρει τη λύση στην «καθαρή» αστική μετακίνηση.

Χαρακτηρίζονται για το απολύτως ελάχιστο κόστος που απαιτούν για να διανύσουν 100 χλμ. -κάτω από μισό ευρώ- και το πολύ χαμηλό κόστος συντήρησης σε σχέση με τα συμβατικό, ενώ εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους «εξάτμισης».

Ο λόγος για τα ηλεκτρικά «50άρια» scooters, τα οποία γίνονται όλο και πιο προσιτά στο ευρύ κοινό, με τις τιμές τους να βρίσκονται κάτω ακόμη και από αντίστοιχες συμβατικές προτάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια τέτοια πρόταση με τιμή-πρόκληση στα 999 ευρώ μας έρχεται από τη Γερμανία. Το αμιγώς ηλεκτρικό scooter ονομάζεται E-Roller SEB και πωλείται από τα καταστήματα λιανικής οικιακών ειδών και επίπλων Home Deluxe.

Αν και ως κατασκευαστής του κινέζικου scooter αναφέρεται η ίδια η γερμανική αλυσίδα καταστημάτων, στην πραγματικότητα πρόκειται για μοντέλο της κινέζικης Yadea.

Το αμιγώς ηλεκτρικό E-Roller SEB φέρει ηλεκτρικό μοτέρ με ονομαστική ισχύ 1,2 kW, που «μεταφράζεται» σε 1,63 ίππο και σε συνδυασμό με την τελική του που περιορίζεται στα 42 χλμ./ώρα κατατάσσεται στην κατηγορία των μοτοποδηλάτων που φέρουν συμβατικό κινητήρα έως 50 κ.ε. και οδηγούνται με δίπλωμα κατηγορίας ΑΜ.

Το μικρό ηλεκτρικό scooter ζυγίζει 71 κιλά και φέρει μικρή και ελαφριά αποσπώμενη μπαταρία ιόντων λιθίου με ενεργειακή χωρητικότητα 1,34 kWh. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, η μπαταρία προσφέρει αυτονομία στους δρόμους της πόλης που μπορεί να φτάσει έως και τα 55 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δυνατότητα να μεταφέρει δύο άτομα το E-Roller SEB έχει μήκος 1.720 χλστ., σύμφωνο και με την κατηγορία στην οποία ανήκει και μεταξόνιο μόλις 1.260 χλστ., ενώ η απόσταση της σέλας από το έδαφος βρίσκεται στα 740 χλστ.

Παρά τη χαμηλή τιμή, το κινέζικο scooter φέρει πλούσιο εξοπλισμό για τα δεδομένα της κατηγορίας και της τιμής προσφοράς στην οποία είναι διαθέσιμο. Στάνταρ στο E-Roller SEB είναι το immobilizer, ο συναγερμός και ο ψηφιακός πίνακας πληροφοριών, όπως και η ασύρματη χωρίς κλειδί εκκίνηση. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης η θύρα φόρτισης USB για ηλεκτρονικές συσκευές και τα full LED φωτιστικά σώματα.

Οι ευελιξία του E-Roller SEB τονίζεται από τους μικρούς τροχούς που φέρουν ζάντες αλουμινίου 10 ιντσών και τα δύο άκρα, ενώ για την επιβράδυνση του φροντίζει ένα δισκόφρενο και ένα ταμπούρο εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ