Μοτοσυκλέτα για ταξίδια με μόνο 6.000 ευρώ στην Ελλάδα -Ποια είναι;

QJMOTOR SRT 550 - μοτοσυκλέτα των 6.000 για ταξίδια 2023

Εργαλείο στην καθημερινή μετακίνηση αλλά σχεδιασμένη και για να ανταπεξέρχεται με επιτυχία στον αυτοκινητόδρομο η QJMOTOR SRT 550 είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα σε τιμή scooter μεσαίου κυβισμού.

Ανάμεσα στις μοτοσυκλέτες πασπαρτού που μπορούν να «τα κάνουν όλα» και συνοδεύονται από μία άκρως ελκυστική τιμή είναι η QJMOTOR SRT 550.

Με διαστάσεις και σχεδίαση που παραπέμπει άμεσα σε adventure μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού αλλά με σύγχρονο εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα 554 κ.εκ., για οικονομία στην καθημερινή μετακίνηση, η SRT 550 συγκεντρώνει χαρακτηριστικά που την καθιστούν μια ιδανική «όλα σε ένα» επιλογή, ενώ μπορεί να οδηγηθεί και από κατόχους διπλώματος κατηγορίας Α2.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φιλικότητα την οδήγηση είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της adventure μοτοσυκλέτας της QJMOTOR με τον ασφάλτινο προσανατολισμό (χυτοί τροχοί 17 ιντσών), όπως και τα σχεδιαστικά «εφόδια» που φέρει, τα οποία της επιτρέπουν να κινείται με περισσή άνεση για τον οδηγό και τον συνεπιβάτη της στον αυτοκινητόδρομο αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Συνδυαστικά τα παραπάνω χαρακτηριστικά ανάγουν την SRT 550 σε έναν «value for money» ταξιδευτή που δεν θα αρνηθεί τίποτα στον αναβάτη της. Το φαρδύ φέρινγκ, σε συνδυασμό με την ψηλή και επίσης φαρδιά ζελατίνα δημιουργούν την απαραίτητη κάλυψη από τον αέρα για τα πόδια, τον κορμό και το κράνος του αναβάτη. Επιπλέον προστασία προσφέρουν οι χούφτες με την μεταλλική ενίσχυση, μέρος του βασικού εξοπλισμού της μοτοσυκλέτας.

Παράλληλα, η όρθια θέση οδήγησης και άνετη και για τον συνεπιβάτη σέλα φροντίζουν για την διατήρηση της προσφερόμενης άνεσης σε υψηλά επίπεδα ακόμη και μετά από πολύωρο ταξίδι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το οικονομικό εν σειρά δικύλινδρο μοτέρ έχει κατανάλωση μόλις 4,3 λτ./100 χλμ., κατά το πρότυπο WMTC3 και αυτό, σε συνδυασμό με το μεγάλο ρεζερβουάρ των 19,5 λίτρων προσφέρουν αυτονομία που μπορεί να ξεπεράσει τα 400 χιλιόμετρα και να περιορίσει σημαντικά τις στάσεις για ανεφοδιασμό στο ταξίδι.

Η ισχύς του μοτέρ φτάνει στα όρια της κατηγορίας διπλώματος Α2 και είναι 47 ίπποι και 51 Nm ροπής στις 7.500 και 5.500 σ.α.λ., μια απόδοση που επιτρέπει στην SRT 550 να κινείται με άνεση σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου ακόμη και όταν είναι φορτωμένη.

Για την πιο αποτελεσματική φόρτωση της μοτοσυκλέτας φροντίζουν οι μεταλλικές βάσεις βαλιτσών, οι οποίες αποτελούν μέρος του στάνταρ εξοπλισμού της SRT 550. Στάνταρ είναι η μεγάλη πίσω σχάρα με τις ενσωματωμένες χειρολαβές όπως και τα προστατευτικά κάγκελα πλαισίου για τον κινητήρα. Μέρος του βασικού εξοπλισμού είναι επίσης ο ευανάγνωστος LCD πίνακας πληροφοριών, όπως και η θύρα USB που βρίσκεται στα αριστερά του και επιτρέπει τη φόρτιση κινητών και συσκευών πλοήγησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και όταν ο αυτοκινητόδρομος τελειώσει, τις στροφές θα «τιθασεύσουν» το στιβαρό πλαίσιο χωροδικτύωμα με το ανεστραμμένο πιρούνι των 43 χλστ. και το ρυθμιζόμενο monoshock αμορτισέρ που δίνει στον αναβάτη τη δυνατότητα να επέμβει στην προφόρτιση του ελατηρίου αλλά και στην απόσβεση επαναφοράς. Η διαδρομή και στις δύο περιπτώσεις φτάνει στα 140 χλστ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την επιβράδυνση της SRT 550 φροντίζουν οι εμπρός δίσκοι των 320 χλστ., οι οποίοι συνεργάζονται με τετραπίστονες ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες και το τελευταίας γενιάς 9.1MB σύστηνα ABS της Bosch. Την εικόνα συμπληρώνουν τα στάνταρ Pirelli Angel GT ελαστικά, το οποία προσφέρουν υψηλά περιθώρια πρόσφυσης σε κάθε είδους ασφάλτινο τερέν.

Η QJMOTOR SRT 550 είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα στην τιμή των 5.995 ευρώ με την ελληνική αντιπροσωπεία ΓΚΟΡΚΟΛΗΣ Α.Ε. να προσφέρει τη δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης της έως και τα τέσσερα χρόνια.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ