Παγωνιά στην πόλη: Φτηνά «tricks» για να μείνεις ζεστός με μοτοσικλέτα

Παγωνιά στην πόλη πώς να μείνεις ζεστός με μοτοσικλέτα

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αυτή την περίοδο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μας αποθαρρύνουν από το να χρησιμοποιήσουμε τα δίκυκλα μας καθημερινά στο αστικό τοπίο.

Ειναι χειμώνας, ο καιρός είναι άστατος και το κρύο που επικρατεί λειτουργεί ανατρεπτικά όσον αφορά στη χρήση του δικύκλου για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών μας για μετακίνηση. Η ζεστή καμπίνα του αυτοκινήτου αποτελεί βάλσαμο στο μυαλό αρκετών δικυκλιστών, ειδικά εκείνων που δεν έχουν προβεί στην αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού ένδυσης μοτοσικλέτας για οδήγηση σε αυτές τις συνθήκες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν χρειάζεται να υποκύψουμε στις ανέσεις που προσφέρει το αυτοκίνητο, αφού το κρύο στο αστικό τοπίο μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα και σχετικά οικονομικά.

Χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουμε ακριβό τεχνικό εξοπλισμό, ειδικά από τη στιγμή που δεν το είχαμε προβλέψει στο προϋπολογισμό μας, αποκτώντας τα είδη ρουχισμού που ακολουθούν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία σχεδόν όλες τις θερμοκρασίες περιβάλλοντος που βρίσκονται πάνω από το μηδέν και τη βροχή, στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον και να τα συνδυάσουμε με τον εξοπλισμό ασφάλειας που έχουμε ήδη στη διάθεση μας, όπως για παράδειγμα είναι το καλοκαιρινό μπουφάν και τα καλοκαιρινά γάντια μας.

Σετ αδιάβροχα

Ένα απλό αδιάβροχο, ακόμη και αν αυτό δεν είναι «μοτοσικλετικών» προδιαγραφών είναι ικανό να κρατήσει μακριά μας, εκτός από τη βροχή το κρύο. Τη διαφορά που κάνει η χρήση του κατά την οδήγηση ενός δικύκλου θα την βιώσετε ακόμη πιο έντονα τις ημέρες που φυσάει καθώς λειτουργεί εξαιρετικά ως αντιανεμικό και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που θα πρέπει να το έχουμε πάντα μαζί μας, ειδικά από τη στιγμή που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Με τις τιμές να ξεκινούν ακόμη και κάτω από τα 10 ευρώ, τα φτηνά αδιάβροχα είναι μια επένδυση που δεν θα μετανιώσετε ποτέ, ενώ έχουν παράλληλα αντοχή που θα «βγάλει» τουλάχιστον μία σεζόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θερμικό γιλέκο

Ένα στοιχείο ένδυσης, που είναι παράλληλα στη μόδα, είναι το θερμικό γιλέκο. Έχοντας την ιδιότητα του να παγιδεύει την θερμότητα που εκλύει ο κορμός μας, αυτό το γιλέκο είναι μια εξαιρετική λύση για να αντιμετωπίσουμε το κρύο. Είναι παράλληλα και πολύ φιλικό στο πορτοφόλι αφού οι τιμές του ξεκινούν από τα 10 περίπου ευρώ, ενώ μπορείτε να το βρείτε ακόμη και στο σούπερ μάρκετ. Προτιμάμε γιλέκο έναντι ενός jacket για να μην περιορίζουμε το χώρο που υπάρχει διαθέσιμος στα μανίκια του μοτοσικλετικού μας jacket.

Ζακέτα Fleece

Ένα ακόμη ρούχο που μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα κατά την οδήγηση δικύκλου με χαμηλές θερμοκρασίες έχοντας παρόμοιες ιδιότητες με το θερμικό γιλέκο είναι η ζακέτα fleece. Η τελευταία αποτελεί έναν άκρως επιτυχημένο συνδυασμό με το θερμικό γιλέκο, για μέγιστη αποτελεσματικότητα. Προτιμήστε μια ζακέτα που να έχει ψηλό λαιμό-γιακά ώστε να προστατεύεται και αυτό το ευαίσθητο σημείο του σώματος σας από το κρύο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γάντια σκι

Προσφέροντας μερική αδιαβροχοποίηση αλλά και την απαραίτητη επένδυση ώστε να παραμένουν ζεστά τα δάκτυλα μας, ακόμη και τα πιο φτηνά γάντια σκι που μπορούμε να βρούμε στην αγορά μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Τα αγοράζουμε σε τέτοιο μέγεθος ώστε να μπορούν να φορεθούν άνετα πάνω από τα καλοκαιρινά μας γάντια και να μην περιορίζουν τις κινήσεις των δακτύλων και των καρπών μας. Με κόστος στα 10-15 ευρώ στην αγορά μπορείτε να βρείτε επίσης και χειμερινά γάντια μοτοσικλέτας.

Παντελόνι σκι

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και εδώ τα προϊόντα ρουχισμού που έχουν εξελιχθεί για χρήση στο χιόνι μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην οδήγηση δικύκλου. Όπως με τα γάντια έτσι και με το παντελόνι του σκι προσέχουμε ώστε το μέγεθος που θα επιλέξουμε να είναι τέτοιο ώστε να μπορούμε να το φορέσουμε πάνω από το παντελόνι μας, αν δεν θέλουμε να κυκλοφορούμε με αυτό. Η προστασία των ποδιών και ιδιαίτερα των γονάτων από την έκθεση στο κρύο είναι πολύ σημαντική και δεν θα πρέπει να παραμελείται σε καμία περίπτωση. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 20 περίπου ευρώ.

Ισοθερμικά εσώρουχα και κάλτσες

Φοριούνται μέσα από το συμβατικό παντελόνι και βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην αντιμετώπιση της παγωνιάς, όπως μπορούν να διαβεβαιώσουν και πολλοί έμπειροι ταξιδιώτες μοτοσικλετιστές. Για τις κάλτσες το κόστος ξεκινά από τα μόλις δύο με 2,5 ευρώ και κάτω από τα 10 ευρώ για το κολάν και τη φανέλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φουλάρι λαιμού tube

Ένα στοιχείο εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως όλες τις εποχές του χρόνου και δεν θα πρέπει να λείπει από την τσέπη κανενός δικυκλιστή. Το χειμώνα o υφασμάτινος σωλήνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να να «φράξει» τον κρύο αέρα που μπορεί να εισχωρήσει από την περιοχή του λαιμού και να εμποδίζει παράλληλα τη ζέστη από το να δραπετεύσει από το ίδιο σημείο. Μπορεί επίσης να φορεθεί ως σκουφάκι, ή ακόμη και σαν μάσκα.

Το... combo της επιτυχίας για μέγιστη προστασία

Αν το κρύο είναι τσουχτερό μπορείτε να συνδυάσετε όλα τα παραπάνω στοιχεία κατά τις μετακινήσεις σας και να απολαμβάνετε προστασία από το κρύο που βρίσκεται πολύ κοντά σε εκείνη που προσφέρουν τα τεχνικά jacket μοτοσικλέτας τεσσάρων εποχών, έχοντας επενδύσει παράλληλα ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό. Σε αυτό το σημείο και προς αποφυγή παρεξηγήσεων όλα τα παραπάνω αποτελούν μια λύση ανάγκης, για χρήση στο αστικό και περιαστικό τοπίο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν μόνιμα τον τεχνικό ρουχισμό ασφάλειας που χρησιμοποιούμε κατά τη οδήγηση, ειδικά εκτός των τειχών της πόλης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ