Αυτές είναι οι νέες εκδόσεις της Yamaha Tenere 700 -Πόσο κοστίζουν

Νέες εκδόσεις Yamaha Tenere 700 Extreme και Explore 2024

Η Yamaha διευρύνει την την γκάμα της adventure Tenere 700, με τις δύο νέες εκδόσεις Extreme και Explore που είναι διαθέσιμες για παραγγελία και στην ελληνική αγορά.

Η Yamaha Tenere 700 διανύει την δική της επιτυχημένη εμπορική πορεία επί ευρωπαϊκού εδάφους και η ιαπωνική εταιρεία αυξάνει τις διαθέσιμες επιλογές για τους αναβάτες με τις νέες Tenere 700 Extreme και Explore.

Σύμφωνα με τη Yamaha η Tenere 700 Extreme προορίζεται για πιο σκληροπυρηνική χρήση εκτός δρόμου και φέρει πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της KYB, με μεγαλύτερη κατά 20 χλστ. διαδρομή τόσο εμπρός όσο και πίσω σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση της adventure μοτοσυκλέτας. Αυξημένη είναι και η απόσταση της σέλας από το έδαφος στα 910 χλστ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για ακόμη πιο προοδευτική λειτουργία της μπροστινής ανάρτησης, το ανεστραμμένο πιρούνι φέρει επίστρωση Kashima, η οποία συμβάλει στην εξάλειψη της τριβής στις χαμηλότερες ταχύτητες.

Στον εξοπλισμό της ανήκουν επίσης ελαφριά μαρσπιέ κατασκευασμένα από τιτάνιο με μεγαλύτερη επιφάνεια κατά 35%, καθώς και το αλουμινένιο προστατευτικό ψυγείου αλλά και ο οδηγός της αλυσίδας.

Έναντι της στάνταρ έκδοσης η μοτοσυκλέτα φέρει επίσης ψηλό φτερό σε στυλ enduro, το οποίο είναι βαμμένο στο χρώμα της μοτοσυκλέτας, ενώ οι ακτινωτοί τροχοί φέρουν χρυσά ανωδιωμένα στεφάνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Extreme φέρει επίσης ένα ξεχωριστό προστατευτικό πλαισίου που παρέχει προστασία από σκόνη και πέτρες. Χάρη και στις μεγαλύτερες διαδρομές των αναρτήσεων, αυξημένη παρουσιάζεται και η απόσταση από το έδαφος στα 260 χλστ. Παράλληλα, την γρήγορη και εύκολη μετατόπιση του σώματος του αναβάτη ανάλογα με τις συνθήκες, επιτρέπει η πιο επίπεδη μονοκόμματη σέλα rally.

Η έκδοση Explore της Tenere 700 απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν μεγαλύτερη άνεση και ευκολία στα μακρινά ταξίδια.

Σε αυτή την έκδοση οι αναρτήσεις έχουν 20 χλστ. μικρότερη διαδρομή έναντι της στάνταρ μοτοσυκλέτας, στα 190 χλστ. και 180 χλστ. εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ χαμηλότερο κατά 15 χλστ. είναι και το ύψος της σέλας, στα 860 χλστ.

Παράλληλα, η ζελατίνα έχει διαφορετική σχεδίαση και είναι κατά 50% φαρδύτερη σε σχέση με τη βασική προσφέροντας έτσι περισσότερη προστασία στον αναβάτη ανεξαρτήτως ταχύτητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν παράλληλα το quickshifter που επιτρέπει αλλαγές ταχυτήτων εν κινήσει χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη, ενώ στάνταρ είναι και οι βάσεις των πλαϊνών βαλιτσών (μαζί με τις χειρολαβές και την πίσω σχάρα) που πωλούνται ξεχωριστά με τον αναβάτη να έχει την επιλογή μεταξύ σκληρού ή μαλακού σετ.

Στην ελληνική αγορά η τιμή της Yamaha Tenere 700 Extreme έχει οριστεί στα 12.500 ευρώ, ενώ η τιμή της Tenere 700 Explore βρίσκεται στα 12.400 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ