Husqvarna Norden 901: Επίσημα η 1η μεσαία adventure στην ιστορία της

2022 Νέα Husqvarna Norden 901

H Husqvarna Norden 901 παραγωγής αποκαλύφθηκε στο κοινό βάζοντας επίσημα την εταιρεία στις μεσαίου κυβισμού adventure/on-off μοτοσυκλέτες.

H Norden 901 αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο για τη Husqvarna. Είναι η πρώτη μεσαίου κυβισμού δικύλινδρη μοτοσυκλέτα διττού χαρακτήρα με φέρινγκ που παρουσιάζει στην υπεραιωνόβια ιστορία της, μια ιστορία γεμάτη από χωμάτινους τίτλους στα παγκόσμια πρωταθλήματα MX και Enduro.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι παράλληλα η πρώτη που έρχεται να τεθεί αντιμέτωπη σε μια άκρως δημοφιλή κατηγορία φωτιά, εκείνη των μεσαίου κυβισμού adventure μοτοσυκλετών, οι οποίες παρουσιάζουν καλύτερες «αναλογίες» για χρήση σε όλες τις συνθήκες, αλλά και χαμηλότερο βάρος έναντι των μεγαλύτερου κυβισμού adventure.

H Norden 901 παρουσιάζεται ικανή να βάλει μεγάλες δόσεις περιπέτειας στο ταξίδι σας με προδιαγραφές που υπονοούν όχι μόνο απρόσκοπτη αλλά και διασκεδαστική κίνηση και εκεί που τελειώνει η άσφαλτος.

Το βάρος της μοτοσυκλέτας έχει περιοριστεί στα 204 κιλά, χωρίς καύσιμο στο μεγάλο ρεζερβουάρ των 19 λίτρων, με τον κινητήρα των 889 κ.εκ. να φέρει τέσσερις βαλβίδες για καθένα από τους δύο κυλίνδρους του αλλά και δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής. Η απόδοση φτάνει στους 105 ίππους και τα 100 Nm ροπής στις 8.000 και 6.500 σ.α.λ. αντίστοιχα και την τροφοδοσία του έχει αναλάβει ψεκασμός της Dellorto με τα δύο σώματα να έχει διάμετρο 46 χιλιοστά. Τα διαστήματα service, σύμφωνα με τη Husqvarna βρίσκονται στα 15.000 χλμ., ενώ η αυτονομία της μοτοσυκλέτα φτάνει στα 400 χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αναβάτης έχει στη διάθεση του τρία στάνταρ προγράμματα οδήγησης (Street, Rain και Offroad), τα οποία αλλάζουν την απόδοση του κινητήρα, ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του ρυθμιζόμενου Cornering ABS και του επίσης «ευαίσθητου» στις κλίσεις συστήματος ελέγχου πρόσφυσης του πίσω τροχού. Στον προαιρετικό εξοπλισμό βλέπουμε και το έξτρα πρόγραμμα Explorer που επιτρέπει στον αναβάτη την παραμετροποίηση των ηλεκτρονικών συστημάτων σύμφωνα με τα δικά του γούστα.

Στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκει και ο μονόδρομος συμπλέκτης με υποβοήθηση στη μανέτα και από ό,τι καταλαβαίνουμε και το απενεργοποιούμενο quickshifter που επιτρέπει την αλλαγή σχέσεων πάνω και κάτω χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη.

Όπως το μοτέρ, έτσι και το ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα και το αλουμινένιο ψαλίδι, βασίζονται σε εκείνα του αδελφού KTM 890 Adventure και συνδυάζουν τη σταθερότητα με την ευελιξία, με το μεταξόνιο να ανέρχεται στα 1.513 χλστ. Στον τομέα των αναρτήσεων η Husqvarna στράφηκε στην WP και τη σειρά APEX από όπου προέρχονται το ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι των 43 χιλιοστών αλλά και το ρυθμιζόμενο αμορτισέρ. Η διαδρομή για το πιρούνι φτάνει στα 220 χιλιοστά και για το αμορτισέρ στα 215 χλστ., για τον πίσω τροχό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα φρένα βλέπουμε δίσκους διαμέτρου 320 χλστ. που συνεργάζονται με ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων, ένας συνδυασμός που προέρχεται από την ισπανική J.Juan με τους ανθρώπους τις Husqvarna να έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην αίσθηση που προσφέρει στη μανέτα και στις εκτός δρόμου αναζητήσεις του αναβάτη. Παράλληλα το ABS της Bosch, στην Offroad λειτουργία απενεργοποιείται στον πίσω τροχό για βελτίωση της κατευθυντικότητας της μοτοσυκλέτας.

H Norden 901 φέρει στάνταρ έγχρωμη οθόνη TFT με διαγώνιο στις πέντε ίντσες και προαιρετική δυνατότητα συνδεσιμότητας με το έξυπνο κινητό σας που πραγματοποιείται μέσω σχετικού add και της εφαρμογής Ride Husqvarna Motorcycles. Το κινητό μπορεί να τοποθετηθεί έτσι πάνω από τον πίνακα πληροφοριών και να προσφέρει πλοήγηση στροφή-στροφή, ενώ δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να διαχειρίζεται κλήσεις και να ακούει μουσική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με την εργονομία η νέα μοτοσυκλέτα της Husqvarna φέρει τιμόνι μεταβλητής διατομής που μπορεί να ρυθμιστεί σε έξι διαφορετικές θέσεις με τη στάνταρ σέλα να ρυθμίζεται σε δύο θέσεις σε σχέση με την απόσταση από το έδαφος στα 854 και 874 χιλιοστά. Στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν και οι προστατευτικές χούφτες, ενώ το ρεζερβουάρ και η σέλα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εμποδίζουν τον αναβάτη όταν μετακινείται εμπρός και πίσω.

Η νέα Husqvarna Norden 901 φέρει έναν μακρύ κατάλογο από αξεσουάρ που βελτιώνουν τις ικανότητες της στο ταξίδι και όχι μόνο, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία θα ακολουθήσει σύντομα και μια πλήρη σειρά ρουχισμού στα χρώματα της νέας δημιουργίας της.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ