Νέα Honda CRF1100L Africa Twin -Αλλαγές και για τις δύο εκδόσεις

Νέα Honda CRF1100L Avrica Twin 2024

Η Honda προχώρησε στην ανανέωση της CRF1100L Africa Twin και της Africa Twin Adventure Sports με αλλαγές στη σχεδίαση αλλά και τα μηχανικά της μέρη.

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για την Honda CRF1100L Africa Twin με την ιαπωνική εταιρεία να προχωρά σε αλλαγές στη μεγάλου κυβισμού adventure μοτοσυκλέτας της, αλλαγές που αφορούν και την έκδοση Adventure Sports με τον πιο ταξιδιωτικό χαρακτήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Honda κάνει λόγο για βελτίωση της απόδοσης του εν σειρά δικύλινδρου μοτέρ, το οποίο, αν και δεν αύξησε τη μέγιστη ισχύ του που παραμένει στους 102 ίππους, παρουσιάζεται τώρα πιο ροπάτο στο χαμηλό και μεσαίο φάσμα λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, οι Ιάπωνες αναφέρουν αύξηση στη μέγιστη τιμή της ροπής κατά 7%, η οποία φτάνει πλέον στα 112 Nm. Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η μέγιστη τιμή παρουσιάζεται νωρίτερα, στις 5.500 σ.α.λ. έναντι 6.250 σ.α.λ. στο απερχόμενο μοντέλο.

Η αυξημένη απόδοση προέκυψε από την αύξηση της συμπίεσης στο 10,5:1, από 10,1:1 και τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στον χρονισμό των βαλβίδων, την χαρτογράφηση του ψεκασμού και στην εισαγωγή, ενώ αλλαγές έγιναν και στο σύστημα εξαγωγής με το τελικό της εξάτμισης να είναι νέο.

Οι αλλαγές συνεχίζονται στο αυτόματο DCT κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που φέρει νέο λογισμικό, σύμφωνο και με τα νέα νούμερα απόδοσης του μοτέρ, το οποίο κατεβάζει τώρα ταχύτητες νωρίτερα. Σύμφωνα με τη Honda το κιβώτιο «ανιχνεύει» τώρα πιο αποτελεσματικά τις στροφές σε έναν δρόμο ενώ έχει ομαλοποιήσει περαιτέρω τις αλλαγές των ταχυτήτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ανανεωμένη CRF1100L Africa Twin η Honda θα δίνει πλέον την επιλογή της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης EERA της Showa, η οποία μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμη μόνο για την έκδοση Adventure Sports. Η ανάρτηση προσφέρει τέσσερα διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας ως προς την σκληρότητά της, ενώ ένα ακόμη επιτρέπει στον αναβάτη να την ρυθμίσει κατά βούληση.

Στον αισθητικό τομέα αλλαγές παρατηρούνται στη σχεδίαση του φέρινγκ χωρίς ωστόσο να αλλοιώνεται η εμφάνιση της Africa Twin. Νέα είναι και η ζελατίνα που ρυθμίζεται ως προς το ύψος της σε πέντε θέσεις.

Παράλληλα η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση της Showa αποτελεί πλέον μέρος του στάνταρ εξοπλισμού της Adventure Sports, η οποία φέρει τώρα τροχό 19 ιντσών μπροστά, με τις αναρτήσεις να μειώνουν παράλληλα τις διαδρομές τους κατά 20 χλστ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φέρινγκ έχει ανασχεδιαστεί και στην πιο τουριστική έκδοση της Africa Twin προσφέροντας περισσότερη κάλυψη στον αναβάτη, νεώ και σε αυτή την περίπτωση το ύψος της ζελατίνας ρυθμίζεται σε πέντε θέσεις. Αλλαγές έχουμε και στη σέλα και συγκεκριμένα στο νέο αφρώδες που είναι διαφορετικής πυκνότητας αλλά και παχύτερο κατά 15 χλστ. σε σχέση με το προηγούμενο.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες η διάθεση της ανανεωμένης Africa Twin αναμένεται να ξεκινήσει στην Ευρώπη από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ