Με άρωμα Dakar, αυτό είναι το πιο ποθητό BMW R nineT

BMW R NineT Scrambler Paris-Dakar VTR Customs

Ο πιο θρυλικός αγώνας αντοχής στο κόσμο, το Dakar, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και η δημιουργία της ελβετικής VTR Customs είναι ένας λαχταριστός φόρος τιμής.

Η νεορετρό R nineT είναι από μόνη της μια μοτοσικλέτα που ξυπνά μνήμες από την πλούσια ιστορία της BMW Motorrad, ενώ χάρη στη σχεδίαση της αποτελεί μια εξαιρετική βάση για custom αλλαγές με μόνο περιορισμό τη φαντασία του αναβάτη της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια από τις πλέον εντυπωσιακές «θεματικές» προτάσεις που μπορεί να αποκτήσει κανείς με βάση τη μοτοσικλέτα των Βαυαρών είναι BMW R NineT Scrambler «Paris-Dakar» της ελβετικής VTR Customs.

Οι Ελβετοί χρησιμοποίησαν ως βάση την Scrambler έκδοση της R NineT, την οποία και «έντυσαν» με το bolt on kit της ιταλικής UN1T Garage. Στο κιτ περιλαμβάνεται το εμπρός ψηλό φτερό, το μικρό κάλυμμα της ουράς, το κάλυμμα του ρεζερβουάρ και το number plate στα δεξιά της σέλας.

Φυσικά από το kit δεν λείπει ούτε η ρετρό σχεδίασης μάσκα, η οποία, μαζί με το σχήμα του ρεζερβουάρ, είναι εκείνα που αποτίνουν άμεσα φόρο τιμής στην αυθεντική R 80 G/S, η οποία θεωρείται ως η πρώτη εργοστασιακή on-off μεγάλου κυβισμού στην ιστορία.

Το κερασάκι στην τούρτα στα παραπάνω είναι τα χρώματα και τα γραφικά της «Paris-Dakar» έκδοσης, τα οποία εμπνέονται από την αγωνιστική GS με την οποία ο θρύλος Gaston Rahier, ο μικροσκοπικός γίγαντας του Dakar (μόλις 1,64 μ. ύψος), κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα το 1985.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις αλλαγές έναντι της εργοστασιακής Scrambler περιλαμβάνεται, η νέα και κοντύτερη custom σέλα και η αλλαγή του χρώματος του πλαισίου στο κόκκινο της αγωνιστικής R 80 GS. Η εικόνα συμπληρώνεται από τη ψηλά τοποθετημένη εξάτμιση, τους χρυσούς ακτινωτούς τροχούς και τις προστατευτικές φυσούνες στα καλάμια του πιρουνιού, με τους καθρέπτες να προέρχονται από την Rizoma.

Μπόνους σε αυτή την εξαιρετική custom πρόταση είναι το γεγονός ότι η μοτοσικλέτα μπορεί να επανέλθει εύκολα και γρήγορα στην αυθεντική της κατάσταση, αν το επιθυμεί ο αναβάτης της, ενώ δεν υπάρχει κάτι πάνω της που να μην είναι εγκεκριμένο για χρήση σε δημόσιο δρόμο.

O μεγάλος Rahier Gaston με την αυθεντική αγωνιστική R 80 GS
O μεγάλος Rahier Gaston με την αυθεντική αγωνιστική R 80 GS
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τιμή της BMW R NineT Scrambler «Paris-Dakar» της VTR Customs φτάνει στα 24.000 στην Ελβετία.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ