Κρύο και μοτοσυκλέτα - Τα φτηνά κόλπα για να παραμείνεις ζεστός στην πόλη

Κρύο και μοτοσυκλέτα -Τα φτηνά κόλπα για να παραμείνεις ζεστός

Το κρύο, η βροχή και οι χαμηλές θερμοκρασίες στην πόλη είναι καθημερινό φαινόμενο αυτές τις ημέρες, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τους μοτοσυκλετιστές.

Ο άστατος καιρός, οι βροχές και ακόμη περισσότερο οι χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος λκειτουργούν ανασταλτικά για τη διάθεση των αναβατών που κυκλοφορούν καθημερινά στους δρόμους της πόλης.

Το αυτοκίνητο παρουσιάζεται σε αυτή την περίπτωση ως ένα πιο ελκυστικό μέσο, τουλάχιστον μέχρι να αντιμετωπίσουμε το πρώτο καλό και χρονοβόρο μποτιλιάρισμα και να αναπολήσουμε την ευκολία και την ταχύτητα που προσφέρουν οι δύο τροχοί στην αστική μετακίνηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός και αν πρόκεται για ακραία καιρικά φαινόμενα και θερμοκρασίες περιβάλλοντος που μπορούν να παγώσουν τους δρόμους πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήσουμε στην άκρη τη μοτοσυκλέτα μας για να γλιτώσουμε από το κρύο.

Και το κρύο αλλά και η βροχή μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία στην καθημερινή κίνηση στην πόλη, ακόμη και από αναβάτες που δεν έχουν εμπλουτίσει την γκαρνταρόμπα τους με τον απαραίτητο χειμερινό τεχνικό εξοπλισμό, με τη λύση να έρχεται από πολύ προσιτά προϊόντα που μπορεί να βρει κανείς στο εμπόριο.

Τα εν λόγω προϊόντα μπορούν μάλιστα να συνδυαστούν με τον εξοπλισμό ασφάλειας που έχουμε ήδη στη διάθεση μας, όπως για παράδειγμα είναι το καλοκαιρινό μπουφάν και τα καλοκαιρινά γάντια μας ώστε να απολαμβάνουμε και τα απαραίτητα επίπεδα ασφάλειας. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά.

Σετ αδιάβροχα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα απλό αδιάβροχο, ακόμη και αν αυτό δεν είναι «μοτοσικλετικών» προδιαγραφών είναι ικανό να κρατήσει μακριά μας, εκτός από τη βροχή το κρύο. Τη διαφορά που κάνει η χρήση του κατά την οδήγηση ενός δικύκλου θα την βιώσετε ακόμη πιο έντονα τις ημέρες που φυσάει καθώς λειτουργεί εξαιρετικά ως αντιανεμικό και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που θα πρέπει να το έχουμε πάντα μαζί μας, ειδικά από τη στιγμή που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Με τις τιμές να ξεκινούν ακόμη και κάτω από τα 10 ευρώ, τα φτηνά αδιάβροχα είναι μια επένδυση που δεν θα μετανιώσετε ποτέ, ενώ έχουν παράλληλα αντοχή που θα «βγάλει» τουλάχιστον μία σεζόν.

Θερμικό γιλέκο

Ένα στοιχείο ένδυσης, που είναι παράλληλα στη μόδα, είναι το θερμικό γιλέκο. Έχοντας την ιδιότητα του να παγιδεύει την θερμότητα που εκλύει ο κορμός μας, αυτό το γιλέκο είναι μια εξαιρετική λύση για να αντιμετωπίσουμε το κρύο. Είναι παράλληλα και πολύ φιλικό στο πορτοφόλι αφού οι τιμές του ξεκινούν από τα 10 περίπου ευρώ, ενώ μπορείτε να το βρείτε ακόμη και στο σούπερ μάρκετ. Προτιμάμε γιλέκο έναντι ενός jacket για να μην περιορίζουμε το χώρο που υπάρχει διαθέσιμος στα μανίκια του μοτοσικλετικού μας jacket.

Ζακέτα Fleece

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ακόμη ρούχο που μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα κατά την οδήγηση δικύκλου με χαμηλές θερμοκρασίες έχοντας παρόμοιες ιδιότητες με το θερμικό γιλέκο είναι η ζακέτα fleece. Η τελευταία αποτελεί έναν άκρως επιτυχημένο συνδυασμό με το θερμικό γιλέκο, για μέγιστη αποτελεσματικότητα. Προτιμήστε μια ζακέτα που να έχει ψηλό λαιμό-γιακά ώστε να προστατεύεται και αυτό το ευαίσθητο σημείο του σώματος σας από το κρύο.

Γάντια σκι

Προσφέροντας μερική αδιαβροχοποίηση αλλά και την απαραίτητη επένδυση ώστε να παραμένουν ζεστά τα δάκτυλα μας, ακόμη και τα πιο φτηνά γάντια σκι που μπορούμε να βρούμε στην αγορά μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Τα αγοράζουμε σε τέτοιο μέγεθος ώστε να μπορούν να φορεθούν άνετα πάνω από τα καλοκαιρινά μας γάντια και να μην περιορίζουν τις κινήσεις των δακτύλων και των καρπών μας. Με κόστος στα 10-15 ευρώ στην αγορά μπορείτε να βρείτε επίσης και χειμερινά γάντια μοτοσικλέτας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παντελόνι σκι

Και εδώ τα προϊόντα ρουχισμού που έχουν εξελιχθεί για χρήση στο χιόνι μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην οδήγηση δικύκλου. Όπως με τα γάντια έτσι και με το παντελόνι του σκι προσέχουμε ώστε το μέγεθος που θα επιλέξουμε να είναι τέτοιο που να μπορούμε να το φορέσουμε πάνω από το παντελόνι μας, αν δεν θέλουμε να κυκλοφορούμε με αυτό. Η προστασία των ποδιών και ιδιαίτερα των γονάτων από την έκθεση στο κρύο είναι πολύ σημαντική και δεν θα πρέπει να παραμελείται σε καμία περίπτωση. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 20 περίπου ευρώ.

Ισοθερμικά εσώρουχα και κάλτσες

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φοριούνται μέσα από το συμβατικό παντελόνι και βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην αντιμετώπιση της παγωνιάς, όπως μπορούν να διαβεβαιώσουν και πολλοί έμπειροι ταξιδιώτες μοτοσικλετιστές. Για τις κάλτσες το κόστος ξεκινά από τα μόλις δύο με 2,5 ευρώ και κάτω από τα 10 ευρώ για το κολάν και τη φανέλα.

Φουλάρι λαιμού (tube)

Ένα στοιχείο εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως όλες τις εποχές του χρόνου και δεν θα πρέπει να λείπει από την τσέπη κανενός δικυκλιστή. Τον χειμώνα o υφασμάτινος σωλήνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να να «φράξει» τον κρύο αέρα που μπορεί να εισχωρήσει από την περιοχή του λαιμού και να εμποδίζει παράλληλα τη ζέστη από το να δραπετεύσει από το ίδιο σημείο. Μπορεί επίσης να φορεθεί ως σκουφάκι, ή ακόμη και σαν μάσκα.

Συνδυάστε τα για μέγιστη αποτελεσματικότητα

Αν το κρύο είναι τσουχτερό μπορείτε να συνδυάσετε όλα τα παραπάνω προϊόντα κατά τις μετακινήσεις σας και να απολαμβάνετε προστασία από το κρύο που βρίσκεται πολύ κοντά σε εκείνη που προσφέρουν τα τεχνικά jacket μοτοσικλέτας τεσσάρων εποχών, έχοντας επενδύσει παράλληλα ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό το σημείο και προς αποφυγή παρεξηγήσεων όλα τα παραπάνω αποτελούν μια λύση ανάγκης, για χρήση στο αστικό και περιαστικό τοπίο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν μόνιμα τον τεχνικό ρουχισμό ασφάλειας που χρησιμοποιούμε κατά τη οδήγηση, ειδικά εκτός των τειχών της πόλης.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ