Η Suzuki ετοιμάζει αντίπαλο της Yamaha Tracer 9 -Δοκιμάζεται στην Ευρώπη

Suzuki GSX-S1000GT νέα μοτοσυκλέτα sport touring 2021

Μια μοτοσυκλέτα που λείπει από τη γκάμα της φαίνεται ότι εξελίσσει η Suzuki με στόχο μερίδιο από την μεγάλη πίτα των πωλήσεων του Yamaha Tracer 9.

Δεν είναι μυστικό ότι η κατηγορία των sport touring γνωρίζει άνθιση τα τελευταία χρόνια παίρνοντας πωλήσεις ακόμη και από τις adventure μοτοσυκλέτες.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην αναγέννηση της συγκεκριμένης κατηγορίας, τουλάχιστον επί ευρωπαϊκού εδάφους, φέρει το Yamaha Tracer 9 που κατάφερε να κάνει reset στην κατηγορία όταν παρουσιάστηκε και από τότε τραβά τον δικό του επιτυχημένο εμπορικό δρόμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό τον δρόμο όπως φαίνεται θέλει να ακολουθήσει και η Suzuki, η οποία εξελίσσει με αρκετή μυστικότητα είναι η αλήθεια ένα μοντέλο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ανταγωνιστής τόσο του Tracer 9, περισσότερο όμως ίσως των Kawasaki Versys 1000 και BMW S 1000 XR.

Αν και μέχρι πριν από λίγες ημέρες δεν υπήρχε κάποιο ακλόνητο στοιχείο για την ύπαρξη της, ένας αναγνώστης του γερμανικού περιοδικού Motorrad φρόντισε να δώσει υπόσταση στις φήμες που έκαναν λόγο για την εξέλιξη μιας sport touring μοτοσυκλέτας από τη Suzuki, την οποία και εντόπισε σταματημένη στο όρος Grossglockner των αυστριακών Άλπεων.

Με βαρύ καμουφλάζ να καλύπτει όλες τις «πικάντικες» λεπτομέρειες, η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα προδόθηκε τις ζάντες, το πλαίσιο και το ψαλίδι της και φυσικά από τον εν σειρά τετρακύλινδρο κινητήρα αφού όλα αυτά τα στοιχεία τα φέρουν επίσης οι GSX-S 1000/GT.

Οι διαφορές εντοπίζονται στο σχήμα της ουράς και της σέλας αλλά και σε εκείνο του φέρινγκ που είναι μισό και όχι ολόκληρο όπως στην GT, ενώ και το ανεστραμμένο πιρούνι φαίνεται πως έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαδρομές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αναγνώστης του γερμανικού περιοδικού, το οποίο δημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες, εντόπισε μάλιστα δύο ίδιες πρωτότυπες μοτοσυκλέτες οι οποίες φέρουν και μεγαλύτερο ρεζερβουάρ από εκείνο της γυμνής GSX-S 1000, η οποία θα αποτελούσε μια πολύ καλή βάση για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού με το Tracer 9 μοντέλο.

Λογικά η πρωτότυπη 4κύλινδρη Suzuki θα βρίσκεται από πλευράς απόδοσης κοντά στους 140 ίππους και αυτό θα την φέρει μεταξύ της πρότασης της εταιρείας των τριών διαπασών και του σαφώς ισχυρότερου S 1000 XR δίνοντας έτσι νέα διάσταση στο κυνήγι της «χρυσής» τομής στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Άλλες πληροφορίες δεν υπάρχουν προς το παρόν για τη νέα και υπό εξέλιξη μοτοσυκλέτα των Ιαπώνων, αν και λογικά μετά από αυτή την «αποκάλυψη» δεν αποκλείεται να υπάρξουν σχετικές εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: Motorrad

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ