Η MV Agusta στα χέρια της KTM - Αγορά πλειοψηφικού πακέτου από τους Αυστριακούς

MV Agusta στα χέρια της KTM 2023

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αλλά νωρίτερα από το αναμενόμενο πραγματοποιήθηκε η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ιστορικής MV Agusta από την αυστριακή KTM.

Το μέλλον με αισιοδοξία μπορεί να κοιτάζει πλέον και επίσημα η MV Agusta έπειτα και από την πρόωρη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εξωτικής φίρμας από την KTM, η οποία ανήκει στον όμιλο Pierer Mobility όπως και οι Husqvarna και Gas Gas.

Οι Αυστριακοί είχαν προχωρήσει τον Νοέμβριο του 2022 στην εξαγορά του 25,1% της ιταλικής εταιρείας με έδρα το Varese αναλαμβάνοντας παράλληλα την εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και τις πωλήσεις για λογαριασμό της.

Rush
Rush
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η KTM είχε το δικαίωμα να προχωρήσει στην εξαγορά της MV Agusta το 2025, ωστόσο εξάσκησε αυτό το δικαίωμά της νωρίτερα και εξαγόρασε ένα ακόμη 25% της εταιρείας, κάτι που τη βάζει και επίσημα στο τιμόνι της ιταλικής εταιρείας.

Με την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου, η KTM AG αποκτά τον πλήρη έλεγχο της MV Agusta με σημαντικές αλλαγές και στην διοίκηση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της, ο Ρώσος Timur Sardarov φεύγει από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου και τη θέση του παίρνει ο Hubert Trunkenpolz, μέλος του εκτελεστικού δ.σ. της Pierer Mobility, ο οποίος διορίστηκε παράλληλα και πρόεδρος του δ.σ. των Ιταλών.

Dragster
Dragster

Ο Sardarov, που συνεχίζει να έχει στην κατοχή του μετοχές, θα παραμείνει στη διοίκηση της MV Agusta κατέχοντας τη θέση του αντιπροέδρου της εταιρείας, ενώ θα έχει τον ρόλο του συμβούλου αλλά και του πρεσβευτή της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς το μέλλον της MV Agusta φαίνεται πως μπαίνει πλέον σε γερές βάσεις έπειτα από πολλά χρόνια οικονομικής αβεβαιότητας.

Οι Αυστριακοί έχουν σοβαρές προθέσεις για μια από τις πιο εμβλήματικές εταιρείες της γειτονικής χώρας, όπως μάθαμε πρόσφατα σε δείπνο που παραχώρησε η νέα ελληνική αντιπροσωπεία της MV Agusta, η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, που αντιπροσωπεύει στη χώρα μας και τις KTM, Husqvarna και Gas Gas.

Οι άνθρωποι της KTM και κατ΄ επέκταση της Pierer Mobility θέλουν να δουν την MV Agusta να ακμάζει, διατηρώντας παράλληλα τόσο την... ιταλικότητά της όσο και τον εξωτικό της χαρακτήρα.

Ήδη το εργοστάσιο της εταιρείας στην Ιταλία (Schiranna) εκσυγχρονίζεται με στόχο, μεταξύ άλλων, να αυξηθεί η παραγωγή του, η οποία ωστόσο σκόπιμα δεν θα φτάσει ποτέ σε πολύ μεγάλο αριθμό.

Οι μοτοσυκλέτες της MV Agusta που κατασκευάζονται σε μεγάλο βαθμό στο χέρι θα διατηρήσουν την μοναδικότητά τους στον κόσμο των δύο τροχών αλλά και τις κορυφαίες τους προδιαγραφές, κάτι βέβαια που μένει να φανεί και στην πράξη στο μέλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ