Honda, KTM, Piaggio, Yamaha: Έκλεισε η συμφωνία για εναλλάξιμες μπαταρίες

Honda, KTM, Piaggio, Yamaha συμφωνία για εναλλάξιμες μπαταρίες

Τη «βούλα» τους και επίσημα έβαλαν οι Honda, KTM, Piaggio και Yamaha με τη δημιουργία της κοινοπραξίας Swappable Batteries Motorcycle Consortium (SBMC).

Οι Honda, KTM, Piaggio και Yamaha γίνονται και επίσημα συνεργάτες, στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και των εναλλάξιμων μπαταριών για δίκυκλα.

Το συγκεκριμένο γεγονός που αφορά τον μεγαλύτερο κατασκευαστή δικύκλων παγκοσμίως, τον μεγαλύτερο Ευρωπαίο κατασκευαστή, τους κάτι παραπάνω από δραστήριους Αυστριακούς και την πάντα «παρούσα» ιαπωνική εταιρία, έρχεται έξι μήνες μετά την κοινή ανακοίνωση για την μεταξύ τους συνεργασία. Μια συνεργασία που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο, πώς μπορεί να γίνει ο διαμοιρασμός του κόστους μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών δικύκλου, για τη δημιουργία των απαραίτητων οικονομιών κλίμακας, για ένα πιο βιώσιμο ηλεκτρικό μέλλον στους δύο τροχούς.

Η νέα αυτή μεγάλη συμφωνία μεταξύ των τεσσάρων κατασκευαστών αφορά στην από κοινού ανάπτυξη τεχνικών προδιαγραφών για την δημιουργία εναλλάξιμων συστοιχιών μπαταριών για μοτοσυκλέτες, scooter, τρίκυκλα αλλά και ελαφριά τετράκυκλα. Στη συμφωνία περιλαμβάνεται και η διαχείριση των μπαταριών μετά το τέλος της ζωής τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το SBMC θα επιδιώξει παράλληλα, οι κοινές τεχνικές προδιαγραφές που θα δημιουργήσει, να αποτελέσουν το στάνταρ τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο και να υιοθετηθούν και από άλλους κατασκευαστές ηλεκτρικών δικύκλων.

Το SBMC των Honda, KTM, Piaggio και Yamaha, δεν είναι ένα κλειστό γκρουπ εταιριών με τους τέσσερις κατασκευαστές να παροτρύνουν και τους υπόλοιπους να εισχωρήσουν σε αυτό, αλλά και εταιρίες σχετικών τεχνολογιών που μπορούν να συνεισφέρουν στον κοινό τους στόχο.

«Η Honda πιστεύει ότι η ευρεία υιοθέτηση των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας. Γι' αυτό το σκοπό πρέπει να λύσουμε αρκετές προκλήσεις, όπως είναι η αύξηση της αυτονομίας, η μείωση του χρόνου φόρτισης και η μείωση του κόστους για τις μπαταρίες και τις υποδομές, για να βελτιώσουμε την ευκολία των πελατών. Στην κοινοπραξία που δημιουργήσαμε, τα ιδρυτικά μέλη από την βιομηχανία μοτοσυκλέτας αλλά και άλλοι «μέτοχοι» θα συνεργαστούν προς την τυποποίηση των εναλλάξιμων μπαταριών, των συστημάτων φόρτισης και των λοιπών υποδομών... Τελικός στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι οι μοτοσυκλέτες θα συνεχίζουν να επιλέγονται ως μέσο μετακίνησης στην μελλοντική κινητικότητα.», δήλωσε σχετικά ο Yoshishige Nomura, επικεφαλής μοτοσυκλετών της Honda.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο Stefan Pierer (KTM), διευθύνων σύμβουλος της Pierer Mobility AG δήλωσε: «Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας είναι ένα σημαντικό βήμα που διασφαλίζει πως η Pierer Mobility AG θα συνεχίσει να κινείται προς τα εμπρός, να προσφέρει καινοτομία με ταχύτητα και να προωθήσει το στρατηγικό της όραμα για τα ηλεκτρικά δίκυκλα. Μαζί με τους συνεταίρους μας θα εργαστούμε για να δημιουργήσουμε ένα σύστημα εναλλάξιμων μπαταριών για οχήματα χαμηλού βολτάζ (48V) με ενεργειακή χωρητικότητα έως 11 kW. Ανυπομονούμε να προχωρήσουμε και να διασφαλίσουμε ότι τα δίκυκλα θα διατηρήσουν τον ρόλο τους στο μέλλον στην κινητικότητα στο αστικό τοπίο αλλά και έξω από αυτό.»

Από την πλευρά του Piaggio Group, ο επικεφαλής στρατηγικής και προϊόντων, Michele Colaninno, είπε: «Η αστική κινητικότητα βρίσκεται σε μια ευαίσθητη στιγμή μετάβασης προς τον εξηλεκτρισμό. Χάρη στην κοινοπραξία μας, που αντιπροσωπεύει τέσσερις μεγάλους παγκόσμιους παίχτες, οι μοτοσυκλέτες θα συνεχίσουν να παίζουν έναν ρόλο κλειδί στο αστικό περιβάλλον. Οι εναλλάξιμες μπαταρίες δίνουν τη σωστή απάντηση για την επιτάχυνση της επαναφόρτισης προσθέτοντας μία ακόμη προστιθέμενης αξίας επιλογή για το κοινό. Η αστική κινητικότητα είναι μέρος του ομίλου Piaggio και της ιστορίας του: στόχος είναι φέρουμε όλη την τεχνογνωσία και άποψη για καινοτομία στην κοινοπραξία.»

Τέλος, ο εκτελεστικός διευθυντής της Yamaha, Takuya Kinoshita δήλωσε: «Επιτέλους, το SBMC είναι έτοιμο να ξεκινήσει το έργο. Ελπίζω ότι αυτό το βήμα θα αποτελέσει τον φάρο που θα φέρει κοντά μας και άλλους εταίρους που σκέφτονται το ίδιο και θα οδηγήσει σε μεγάλες αλλαγές για το μέλλον. Εμείς στη Yamaha είμαστε σίγουροι ότι, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην τυποποίηση των διαφορετικών τεχνικών προδιαγραφών και θα συνεισφέρουμε στη μεγιστοποίηση των κερδών της ηλεκτρικής ενέργειας για τους πελάτες σε όλο τον κόσμο.»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ