Έρχεται νέα μοτοσυκλέτα από την Brabus

Έρχεται και δεύτερη μοτοσυκλέτα από την Brabus

Έπειτα από την Brabus 1300 R, την πρώτη μοτοσυκλέτα στην ιστορία της γνωστής εταιρείας βελτίωσης αυτοκινήτου, οι Γερμανοί ετοιμάζουν και την δεύτερη «απόπειρά» τους στους δύο τροχούς.

Με ιστορία που πλησιάζει πλέον τις πέντε δεκαετίες η Brabus εξειδικεύεται στην αναβάθμιση μοντέλων των Mercedes και Maybach και αποτελεί την μεγαλύτερη ανεξάρτητη βελτιωτική εταιρεία για τους δύο Γερμανούς τετράτροχους κατασκευαστές.

Τη χρονιά που μας πέρασε η Brabus έκανε δυναμική είσοδο στον κόσμο των δύο τροχών με την παρουσίαση της περιορισμένης παραγωγής 1300 R, μιας πανίσχυρης γυμνής μοτοσυκλέτα που η γερμανική εταιρεία δημιούργησε σε συνεργασία με την KTM.

Η 1300 R, η πρώτη μοτοσυκλέτα της Brabus, φαίνεται πως άνοιξε την... όρεξη των Γερμανών που θέλουν να παρουσιάσουν και δεύτερο μοντέλο
Η 1300 R, η πρώτη μοτοσυκλέτα της Brabus, φαίνεται πως άνοιξε την... όρεξη των Γερμανών που θέλουν να παρουσιάσουν και δεύτερο μοντέλο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα για την πρώτη μοτοσυκλέτα στην ιστορία της η Brabus σχεδίασε το κοστούμι της 1300 R με το hardware να προέρχεται από το πανίσχυρο 1290 Super Duke R από το οποίο η Brabus δανείστηκε το πλαίσιο, της αναρτήσεις, τα φρένα, τα ηλεκτρονικά και φυσικά τον μεγάλο V2 κινητήρα του 1,3 λίτρου που αποδίδει 180 ίππους.

Το μεγαλύτερο Duke στην γκάμα της KTM αντικαταστάθηκε από το νέο και ακόμη πιο ακραίο σε επιδόσεις και σχεδίαση 1390 Super Duke R και η νέα super naked των Αυστριακών αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τη δεύτερη μοτοσυκλέτα που φαίνεται ότι ετοιμάζει η Brabus.

Προς το παρόν πρόκειται για φημολογία, η οποία ωστόσο ενισχύεται και έρχεται πιο κοντά στην πραγματικότητα λόγω των ενεργειών της Brabus αυτές τις τελευταίες εβδομάδες με τη γερμανική εταιρεία να καταθέτει στην Ευρώπη πατέντες για κατοχύρωση για τα ονόματα Brabus 1400 R Rocket, Brabus 1400 R Tailor Made και Brabus 1400 R Signature.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παραπάνω ονόματα είναι σύμφωνα τόσο με την 1300 R όσο και με άλλα ειδικά μοντέλα που έχουν παρουσιάσει οι Γερμανοί, τα οποία όμως έχουν τέσσερεις τροχούς. Όπως και να έχει, στην περίπτωση παρουσίασης νέας μοτοσυκλέτας, η Brabus αναμένεται να παραμείνει στην ίδια λογικά με την πρώτη μοτοσυκλέτα στην ιστορίας.

Το παραπάνω σημαίνει ότι η Brabus 1400 R θα φέρει το μοτέρ των 190 ίππων και 145 Nm, το πλαίσιο, τις αναρτήσεις και τα φρένα του 1390 Super Duke R, με τον γερμανικό βελτιωτικό οίκο να επιμελείται και σε αυτή την περίπτωση τη σχεδίαση της μοτοσυκλέτας, όπως και εκείνη του τελικού της εξάτμισης αλλά και των ζαντών.

Με την Brabus να διατηρεί την 1300 R προς πώληση και τη χρονιά που διανύουμε, η ακόμη μεγαλύτερη σε χωρητικότητα μοτοσυκλέτα θα μπορούσε να κάνει την εμφάνισή της προς το τέλος του 2024 και να διατεθεί προς πώληση την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ