Αυτό είναι το πρώτο σκούτερ που δεν πέφτει -Η απίστευτα χαμηλή τιμή του

liger X scooter

Ένα προηγμένο σύστημα αυτόματης εξισορρόπησης ενσωματώνει το νέο ινδικό δίκυκλο το οποίο βρίσκεται ήδη στην αγορά.

Την επανάσταση στον κόσμο των δίκυκλων θέλει να φέρει η ινδική εταιρεία Liger Mobility, η οποία παρουσίασε ένα σκούτερ που φέρει σύστημα αυτόματης εξισορρόπησης, συνδράμοντας στην ενίσχυση της άνεσης και της ασφάλειας των αναβατών.

Ειδικότερα πρόκειται για το ηλεκτρικό σκούτερ Liger X (σ.σ. υπάρχει και η έκδοση Liger X+) που συστήθηκε στους φίλους των δύο τροχών στην Auto Expo 2023.

Το σύστημα αυτόματης εξισορρόπησης ονομάζεται AutoBalancing και καταργεί κάθε ανάγκη τοποθέτησης των ποδιών στο έδαφος όταν το σκούτερ βρίσκεται π.χ. σε ένα φανάρι.

Σε καθεστώς κίνησης, όπου τα δίκυκλα είναι από τη φύση τους πιο σταθερά το σύστημα απενεργοποιείται μόνο του. Παράλληλα, ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει με χειροκίνητο τρόπο το σύστημα, ανάλογα με τις ανάγκες του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία δεν δίνει πολλές πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της τεχνολογίας, αλλά κάνει λόγο για ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα με δύο γυροσκόπια. Παράληλλα, αναφέρει ότι το μέγιστο βάρος λειτουργίας του συστήματος είναι τα 150 κιλά, ενώ για επωφεληθούν οι αναβάτες από την αυτόματη εξισορρόπηση το ηλεκτρομοτέρ να είναι ενεργοποιημένο.

Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης συγκεντρώνει και η λειτουργία ReverseRide που επιτρέπει στα σκούτερ να πραγματοποιούν όπισθεν δίχως να απομακρύνει ο αναβάτης τα πόδια του από το πάτωμα του δίκυκλου.

Liger X
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τα δύο δίκυκλα που διαθέτει η εταιρεία με έδρα από τη Βομβάη στην αγορά και ενσωματώνουν το AutoBalancing, το Liger X έχει αυτονομία κίνησης 60 χλμ., ενώ η Liger X+ μπορεί να διανύσει με μια φόρτιση επιπλέον 40 χλμ. Διαφορές εντοπίζονται και σε επίπεδο εξοπλισμού με βασικότερη την ύπαρξη οθόνης TFT με λειτουργία πλοήγησης στη Liger X.

Σημειώνεται ότι σε αμφότερες τις εκδόσεις η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 65 χλμ., ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μια υδρόψυκτη μπαταρία.

Τα σκούτερ είναι διαθέσιμα στην αγορά της Ινδίας με την τιμή της εισαγωγικής έκδοσης να ανέρχεται σε 90.000 ρουπίες Ινδίας, οι οποίες με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες αντιστοιχούν σε 1.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ