Αποκάλυψη για τη νέα KTM 890 Adventure R (+video)

Νέα KTM 890 Adventure R 2023

Μια από τις πιο ολοκληρωμένες μοτοσικλέτες «περιπέτειας», η KTM 890 R, αναβαθμίζεται για τη νέα χρονιά βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την εκτός δρόμου απόδοσή της.

Η ανανέωση της KTM 890 Adventure R ξεκινά από το «κοστούμι» της μοτοσικλέτας, το οποίο ανασχεδιάστηκε με τις αλλαγές να επηρεάζουν τη σχεδίαση των πλαστικών του φέρινγκ, του ρεζερβουάρ αλλά και της προστατευτικής ποδιάς. Η ζελατίνα είναι επίσης νέα και πιο κοντή, ενώ νέο είναι και το εμπρός ψηλό φτερό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αλλαγές φέρνουν μαζί τους το φρεσκάρισμα της εμφάνισης της 890 Adventure R, ενώ βελτιώνουν την προστασία του αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης και σύμφωνα με την αυστριακή εταιρεία και την εργονομία.

Αναβάθμιση δέχτηκε και η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση WP της σειράς XPLOR με το ανεστραμμένο πιρούνι αλλά και το PDS αμορτισέρ, των οποίων το set up αναθεωρήθηκε με βάση την εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι Αυστριακοί από την KTM 450 Rally. Το νέο set up προσφέρει καλύτερη αίσθηση και βελτιώνει παράλληλα τα επίπεδα άνεσης.

Αναφορικά με την προσφερόμενη εργονομία στη βελτίωσή της συμβάλλει η νέα έγχρωμη TFT οθόνη με διαγώνιο στις πέντε ίντσες, η οποία φέρει ενσωματωμένες και θύρες USB-C. Οι πληροφορίες παρουσιάζονται με νέα γραφικά, ενώ αναβαθμισμένος είναι και ο τρόπος που το GPS παρουσιάζει πλοήγηση στροφή-στροφή. Νέα είναι και η ενιαία σέλα που βάζει και αυτή το λιθαράκι της στη βελτίωση της άνεσης αλλά και του ελέγχου της μοτοσικλέτας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του αναβάτη η 890 Adventure R φέρει πλέον νέο και προηγμένο ABS, το οποίο συνεργάζεται με την IMU των έξι αξόνων και βελτιώνει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του με την μοτοσικλέτα υπό κλίση. Στις διαθέσιμες επιλογές ο αναβάτης έχει και τη λειτουργία Offroad που απενεργοποιεί το ABS στον πίσω τροχό για πιο αποτελεσματική εκτός δρόμου οδήγηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος και για πρώτη φορά σε μοτοσικλέτα της KTM, οι Αυστριακοί έχουν ενσωματώσει και ένα πρόγραμμα «επίδειξης» στην 890 Adventure R που επιτρέπει στους αναβάτες να δοκιμάσουν όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα της μοτοσικλέτας τους στα πρώτα 1.500 χιλιόμετρα και έπειτα να... επιλέξουν ποια από αυτά -ή ποιο «πακέτο» συστημάτων- θα αγοράσουν. Η εν λόγω «μόδα» έρχεται απευθείας από τον κόσμο του αυτοκινήτου και φαίνεται ότι θα λάβει διαστάσεις και στους δύο τροχούς.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ