Η «κρυφή» τρύπα στην πόρτα των αυτοκινήτων που ελάχιστοι έχουν παρατηρήσει -Πού χρησιμεύει

πόρτα αυτοκινήτου

Ακόμα και ο πιο έμπειρος οδηγός ίσως δεν έχει παρατηρήσει τις τρύπες στο κάτω μέρος των θυρών του αυτοκινήτου του και επομένως αγνοεί τον χρήσιμο ρόλο τους.

Αναρίθμητες είναι οι λειτουργίες ενός αυτοκινήτου, πολλές εκ των οποίων περνούν απαρατήρητες ακόμα και απο όσους έχουν εντρυφήσει στα άγνωστα μυστικά των τεσσάρων τροχών.

Φως στις άγνωστες πτυχές ενός αυτοκινήτου έρχεται να ρίξει το διαδίκτυο όπου ένα βίντεο μπορεί να έχει πλήρως αποκαλυπτική δράση, όπως συνέβη πρόσφατα με ένα οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιεύτηκε σε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας την έκπληξη των χρηστών.

Στο εν λόγω βίντεο πρωταγωνιστεί η πόρτα του οδηγού ενός αυτοκινήτου, από το κάτω μέρος της οποίας φαίνεται πως ξεχειλίζει μεγάλη ποσότητα νερού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
νερό στο αυτοκίνητο

Το ερώτημα που αναδύθηκε στην επιφάνεια από πολλούς χρήστες είναι πώς βρέθηκε αυτό το νερό μέσα στην πόρτα. Πρόκειται, ωστόσο, για το νερό που περνά μέσα από τα παράθυρα των αυτοκινήτων κατά τις βροχοπτώσεις και συγκεντρώνεται στο εσωτερικό των θυρών.

Πολλά οχήματα, στο κάτω μέρος των θυρών έχουν μία τρύπα που εξυπηρετεί ακριβώς αυτό τον λόγο, δηλαδή την αυτόματη εκροή του νερού το οποίο έχει συγκεντρωθεί στην πόρτα. Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, η εν λόγω τρύπα ενδέχεται να «βουλώσει» λόγω της συγκέντρωσης μικροσωματιδίων ή σκόνης, κάτι που καθιστά αναγκαία την απόφραξή της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν δε και αρκετά αυτοκίνητα που η τρύπα καλύπτεται από μία τάπα εκροής νερού, η οποία αποτρέπει την αυτόματη απομάκρυνση του τελευταίου από τη θύρα. Στο πλαίσιο αυτό, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου για να απομακρυνθεί το νερό πρέπει να αφαιρέσει την τάπα από την πόρτα.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που έχει συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα νερού στη θύρα, ο οδηγός ενδέχεται να ακούει έναν ήχο που παραπέμπει στην ύπαρξη ενός μπουκαλιού νερού που δεν συγκρατείται σε μία θήκη του αυτοκινήτου, αλλά κινείται πέρα δώθε ανεξέλεγκτο.

Το εν λόγω ακουστικό ερέθισμα θα πρέπει να «ενεργοποιήσει» τον οδηγό, ώστε να αφαιρέσει την τάπα ή να ξεβουλώσει την τρύπα για την εκροή του νερού.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ