Τι θα συμβεί εάν πατήσουμε εν κινήσει το Start Button;

Press engine start button while driving

Πολλοί θα έχουν σκεφτεί να πατήσουν το κουμπί start engine την ώρα που κινούνται και αρκετοί το έχουν πραγματοποιήσει.

Τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα θέτουν σε λειτουργία τον κινητήρα τους μέσω του start button. Αυτό από μόνο του έχει βάλει ιδέες σε πολλούς οδηγούς για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που πατήσουν το συγκεκριμένο πλήκτρο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που το έχουν πατήσει από λάθος. Ευτυχώς, γνωρίζουμε την απάντηση, οπότε δεν θα χρειαστεί να το κάνετε και εσείς.

Η δοκιμή του να πατήσετε το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα εν κινήσει σε κάποιον δρόμο χωρίς κυκλοφοριακή επιβάρυνση, θα σας οδηγήσει σε διαφορετικά συμπεράσματα ανάλογα με την ταχύτητα που κινείστε. Και σίγουρα, σε περίπτωση που το πατήσετε από λάθος θα πρέπει να γνωρίζετε τι θα συμβεί για να μην θεωρήσετε ότι έρχεται η καταστροφή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Start engine button

Σε περίπτωση που κινείστε με ταχύτητα μικρότερη των 10 χλμ./ώρα και πατήσετε το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο κινητήρας θα σβήσει, αλλά τα υπόλοιπα συστήματα θα σας επιτρέψουν να διατηρήσετε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας. Αυτό συμβαίνει γιατί έτσι ορίζει το λογισμικό διαχείρισης λόγω χαμηλής ταχύτητας κίνησης.

Σε αντίθετη περίπτωση, να πατήσετε δηλαδή το κουμπί start engine ενώ κινείστε με κανονική ταχύτητα κίνησης ή στον αυτοκινητόδρομο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι. Με απλά λόγια, το σύστημα κρίνει ότι η εντολή του οδηγού είναι άκυρη και δεν την εκτελεί για ευνόητους λόγους ασφάλειας. Επιπλέον, το σύστημα θα σας ενημερώσει για την εσφαλμένη εντολή που δώσατε μέσω ένδειξης, οπτικής και ηχητικής, στο πίνακα οργάνων.

Παρόλα αυτά, καλό θα είναι να μην “παίζετε” με αυτό το πλήκτρο ενώ κινείστε με το αυτοκίνητο σας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ