Τι κρύβουν αυτοί οι αριθμοί στον πίνακα οργάνων ενός αυτοκινήτου -Η κρίσιμη πληροφορία

Πίεση ελαστικών

Το πλήθος των ενδείξεων σε έναν πίνακα οργάνων δημιουργεί εύλογες απορίες όχι μόνον για τη σημασία τους αλλά και για τη χρησιμότητά τους, αναγκάζοντας πολλούς οδηγούς να αδιαφορούν για την ύπαρξή τους.

Το ιδανικό σενάριο θέλει τον οδηγό ενός αυτοκινήτου να γνωρίζει τη σημασία των ενδείξεων που φιλοξενεί ο πίνακας οργάνων, ακόμα κι αν η εμφάνισή τους αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο.

Για να συμβεί αυτό οφείλει κανείς να ανατρέχει συχνά-πυκνά στο manual του αυτοκινήτου ώστε να αποστηθίσει ακόμα και τις λιγότερο προβεβλημένες ενδείξεις ενός αυτοκινήτου.

Ανάμεσα σε αυτές, βέβαια, δεν περιλαμβάνονται οι ψηφιακοί αριθμοί που εμφανίζονται στα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα και ουσιαστικά μάς ενημερώνουν για την πίεση των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πίεση ελαστικών

Οι αριθμοί συνήθως συνήθως τοποθετούνται δίπλα στους ψηφιακό σχεδιάγραμμα του αυτοκινήτου, παραπλεύρως τον τροχών, εξασφαλίζοντας στον οδηγό πλήρη εικόνα για την πίεση κάθε ενός ελαστικού ξεχωριστά.

Υπό κανονικές συνθήκες τα ελαστικά του μπροστινού άξονα θα πρέπει να έχουν την ίδια πίεση ενώ το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και για τα πίσω.

Μια ενδεχόμενη απόκλιση μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογική όταν αυτή είναι μικρή, όταν όμως αυξηθεί τότε οφείλουμε να αποκαταστήσουμε τις πιέσεις που συνιστά ο κατασκευαστής για τη συγκεκριμένη διάσταση των ελαστικών.

Πίεση ελαστικών
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε νέο αυτοκίνητο που περνά στη γραμμή παραγωγής οφείλει να διαθέτει σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών, ωστόσο, το σύστημα αυτό μπορεί να λειτουργεί είτε με βάση τις καταγραφές της μονάδας του ABS, μετρώντας την απόκλιση στην περιστροφή των τροχών, είτε να διαθέτει την ικανότητα να μετρά σε πραγματικό χρόνο την πίεση του αέρα στο εσωτερικό των ελαστικών.

Στη δεύτερη περίπτωση ο οδηγός έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση των ελαστικών και μπορεί να δράσει πριν μια ενδεχόμενη απώλεια του αέρα γίνει επικίνδυνη.

Πίεση ελαστικών

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διατήρηση της πίεσης του αέρα των ελαστικών στα επιθυμητά επίπεδα δεν εξασφαλίζει μόνον την ασφαλή κίνηση του αυτοκινήτου στην άσφαλτο αλλά και την πολυπόθητη οικονομία καυσίμου.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ