Βρήκες το αυτοκίνητό σου τρακαρισμένο; Δες τι πρέπει να κάνεις

τρακαρισμένο αυτοκίνητο

Το φαινόμενο του τρακαρίσματος σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο δεν είναι σπάνιο και αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο δυσάρεστες εκπλήξεις των οδηγών.

Η στάθμευση του αυτοκίνητου μας στον δρόμο ενέχει κινδύνους, όπως η κλοπή ή η εύρεση ζημιάς στο αμάξωμα από κάποιο άλλο αυτοκίνητο. Δυστυχώς, η πιθανότητα εγκατάλειψης που χαρακτηρίζει το τελευταίο είναι αρκετά μεγάλη, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει η διαδικασία αποζημίωσης από την ασφαλιστική.

Πως όμως αντιδράμε σε μία τέτοια κατάσταση; Πρώτα απ' όλα ελέγχουμε περιμετρικά του αυτοκινήτου για τυχόν σημείωμα που μας έχει αφήσει ο οδηγός του οχήματος που μας τράκαρε. Σε περίπτωση που δεν βρούμε κάτι, ρωτάμε του περίοικους και τα γειτονικά μαγαζιά εάν είδαν το συμβάν ή εάν συγκράτησαν την πινακίδα με τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκίνητου που σας χτύπησε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν δεν μπορέσετε να λάβετε κάποια πληροφορία που να οδηγεί στον εντοπισμό του υπαίτιου, τότε η μόνη σας σωτηρία είναι να είχατε προνοήσει κάλυψη μικτής ασφάλειας. Σε αντίθετη συνθήκη θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η πιθανότητα αποζημίωσης είναι πρακτικά μηδαμινή.

τρακαρισμένο αυτοκίνητο

Σε κάθε όμως περίπτωση, θα πρέπει να ενημερώσετε την αστυνομία και την ασφαλιστική σας εταιρεία, ώστε να καταγραφεί το συμβάν. Με αυτό τον τρόπο θα εκμεταλλευτείτε όλες τις πιθανότητες που έχετε να εμφανιστεί σε δεύτερο χρόνο ο οδηγός που σας τράκαρε ή κάποιος αυτόπτης μάρτυρας που έχει κάποιο στοιχείο και να αποζημιωθείτε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, εάν υπάρχουν κάμερες καταστημάτων που έχουν καταγράψει το συμβάν και βοηθούν στον εντοπισμό του οδηγό που σας τράκαρε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το υλικό τους αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο για τις ασφαλιστικές εταιρείες. Εάν όμως ο υπαίτιος δεν αναγνωρίσει τα συγκεκριμένα στοιχεία και κινηθεί νομικά, τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι τα ελληνικά δικαστήρια δεν θα δεχθούν τα βίντεο ως αποδεικτικά στοιχεία.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ