Τι κάνει αυτός ο διακόπτης στον καθρέφτη του αυτοκινήτου -Η άγνωστη λειτουργία του

Adjust rear view mirror

Ο εσωτερικός καθρέφτης του αυτοκινήτου είναι απαραίτητος για την σωστή ορατότητα του οδηγού, αλλά είστε σίγουροι ότι ξέρετε τις λειτουργίες του;

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί κατά την διάρκεια της νύχτας είναι η μερική «τύφλωση» από τους προβολείς των άλλων οχημάτων. Σύμφωνα με τις στατιστικές, έως και το 40% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους δεν έχουν σωστά ρυθμισμένους προβολείς, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Rear view mirror 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, το σημαντικό αυτό πρόβλημα εντοπίζεται τη νύχτα, με τους αρρύθμιστους προβολείς να κάνουν δύσκολη την οδήγηση τις νυχτερινές ώρες. Για να το αντιμετωπίσει αυτό ο οδηγός, θα πρέπει να εστιάσει το βλέμμα του σε άλλα διπλανά αντικείμενα, με σκοπό να ελαχιστοποιήσει την αντανάκλαση.

Πέρα όμως από την πιθανότητα να σας «τυφλώσει» ένα αντίθετα διερχόμενο αυτοκίνητο, υπάρχει και αυτή του αυτοκινήτου που σας ακολουθεί και γεμίζει τον εσωτερικό καθρέφτη με εκτυφλωτικό φως. Σε αυτό το σημείο έρχεται να δώσει τη λύση το κουμπί ή ο διακόπτης που βρίσκεται στην βάση του εσωτερικού καθρέφτη.

Rear view mirror 3

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν ηλεκτροχρωματικό καθρέφτη που είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικός και αποδοτικός. Σαν κάθε άλλο αξεσουάρ το αυτοκινήτου μας, έτσι και αυτό τίθεται σε λειτουργία μόλις ενεργοποιήσουμε την ανάφλεξη. Αμέσως θα ανάψει το λαμπάκι του διακόπτη στην βάση του καθρέφτη και θα κάνει τις απαραίτητες φωτοχρωματικές μετρήσεις για να προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πατώντας το κουμπί του καθρέφτη μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη λειτουργία του και να «μετατραπεί» σε συμβατικός. Με αυτό τον τρόπο δεν θα μετρά την φωτεινότητα και δεν θα μειώνει την αντανάκλασή του σε περίπτωση που δεχθεί μία έντονη πηγή φωτός. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι αφήνουμε το σύστημα να λειτουργήσει αυτόνομα για διευκόλυνση.

Rear view mirror 4

Οι συγκεκριμένου τύπου καθρέφτες δεν διαθέτουν μόνο αισθητήρα που μετρά την ένταση του φωτός, αλλά διαθέτουν έναν ακόμα που μετρά το εφέ της λάμψης και βοηθά στην πιο σωστή λειτουργία του συστήματος.

Στα παλαιότερα αυτοκίνητα που έχουν συμβατικού τύπου εσωτερικό καθρέφτη, συναντάμε έναν χειροκίνητο διακόπτη/γλώσσα στην βάση του, που αλλάζει ελαφρώς την κλίση του και δεν δείχνει την «εικόνα» απευθείας από το πίσω παρμπρίζ, αλλά μέσω αντανάκλασης.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ