Τι είναι αυτές οι πολύχρωμες λωρίδες στα ελαστικά του αυτοκινήτου;

polixromes riges elastika

Όσοι έχουν αγοράσει καινούργια ελαστικά έχουν εντοπίσει κάποιες πολύχρωμες λωρίδες στο πέλμα τους. Πρέπει ο καταναλωτής να δίνει σημασία σε αυτές;

Η επιλογή του σωστού ελαστικού αποτελεί το Α και το Ω για την ασφάλεια των επιβατών ενός αυτοκινήτου, δεδομένου ότι αποτελεί το μοναδικό σημείο του οχήματός μας που έρχεται σε επαφή με το οδόστρωμα.

Η αποκωδικοποίηση των ελαστικών, ωστόσο, δεν αποτελεί μια εύκολη υπόθεση λόγω της πληθώρας στοιχείων που συγκεντρώνονται στο πλευρικό του τμήμα και τα οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την αποδοτικότητα των ελαστικών.

Πέρα, ωστόσο, από τα σύμβολα και τους αριθμούς (βλ. πλάτος ελαστικού, δείκτη φορτίου κ.ο.κ.), όσοι αγοράζουν καινούργια ελαστικά ίσως έχουν παρατηρήσει ότι αυτά φέρουν κάποιες πολύχρωμες λωρίδες. Ελάχιστοι, ωστόσο, είναι αυτοί που γνωρίζουν τον λόγο που αυτές έχουν τοποθετηθεί στο πέλμα του ή στις αυλακώσεις του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
πολύχρωμες ρίγες ελαστικά

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες χρωματιστές ρίγες εφαρμόζονται στο εργοστάσιο, κατά τη διαδικασία τελικής διαμόρφωσης του ελαστικού μέσω της χρήσης ειδικής μηχανής.

Ουσιαστικά οι συγκεκριμένες λωρίδες χρησιμοποιούνται ως ένα εργαλείο ομαδοποίησης και διαχωρισμού των ελαστικών, δηλαδή αποτελούν κωδικούς που υποδεικνύουν με ακρίβεια διάφορα χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου μοντέλου ελαστικού, όπως το μέγεθος, τον τύπο κ.ο.κ.

Πρόκειται για λωρίδες που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τα εργοστάσια παραγωγής των ελαστικών. Μην ξεχνάμε ότι οι κορυφαίοι κατασκευαστές των εν λόγω προϊόντων σε καθημερινή βάση παράγουν χιλιάδες ελαστικά.

πολύχρωμες ρίγες ελαστικά
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσθέτουν, λοιπόν, αυτές τις λωρίδες προκειμένου να τα ομαδοποιήσουν και να αποφευχθεί το «μπέρδεμά» ενός συγκεκριμένου τύπου ελαστικών με διαφορετικά ελαστικά.

Αυτές οι ρίγες προσφέρουν χείρα βοηθείας και στους εργαζομένους στα καταστήματα λιανικής πώλησης, μιας και επιτρέπουν τον γρήγορο εντοπισμό των ελαστικών που ανήκουν στο ίδιο σετ.

Στον αντίποδα, οι ρίγες των ελαστικών δεν πρέπει να «ανησυχούν» τους καταναλωτές, δεδομένου ότι μετά από τη διάνυση λίγων χιλιομέτρων, αυτές οι λωρίδες θα εξαφανιστούν.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ