Τι είναι αυτή η λευκή γραμμή κάτω από τον καθρέπτη του αυτοκινήτου -Γιατί δεν πρέπει να την αγνοήσεις

Γραμμές καθρέπτης

Η εμφάνιση κάποιων χαρακτηριστικών λευκών γραμμών κάτω από τους πλευρικούς καθρέπτες του αυτοκινήτου, ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στο αμάξωμά του.

Με το πέρασμα του χρόνου, σε πολλά αυτοκίνητα σχηματίζονται κάποιες λευκές γραμμές κάτω από τους πλευρικούς καθρέπτες των αυτοκινήτων, αλλοιώνοντας την εμφάνισή τους και προκαλώντας… εκνευρισμό στους οδηγούς, μιας και δεν καθαρίζονται εύκολα.

Ανήμποροι να κατανοήσουν τα αίτια ύπαρξης αυτών των «εκνευριστικών» γραμμών, πολλοί ιδιοκτήτες επισκέπτονται τα αυτοκινητικά φόρουμ αναζητώντας απαντήσεις. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ελάχιστοι όσοι γνωρίζουν τι προκαλεί τον σχηματισμό αυτών των κάθετων γραμμών.

Ο σχηματισμός των τελευταίων οφείλεται στην οξείδωση του αλουμινίου από τα οποίο είναι κατασκευασμένες οι βάσεις των πλευρικών καθρεπτών των αυτοκινήτων μας.

Γραμμές καθρέπτης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν το νερό εισέρχεται επί πολλά χρόνια μέσα στα εν λόγω εξαρτήματα, τότε το υλικό αρχίζει να αποσυντίθεται. Και μετά το πλύσιμο του αυτοκινήτου μας, σχηματίζεται ένα λευκό υγρό το οποίο «τρέχει» στο αμάξωμα, προκαλώντας, με την πάροδο του χρόνου, φθορές στο χρώμα.

Όσοι εντοπίσετε τις εν λόγω γραμμές στο αυτοκίνητό σας, καλό θα ήταν να αποσυναρμολογήσετε και τους δύο καθρέπτες, να καθαρίσετε προσεκτικά τα ίχνη οξείδωσης και στη συνέχεια να πάρετε ένα σπρέι ψευδαργύρου ώστε να ψεκάσετε τα όποια σημεία. Ακόμα καλύτερα, θα μπορούσατε να βάψετε τις μεταλλικές επιφάνειες που έχουν «χτυπηθεί» από την οξείδωση.

καθρέπτης αυτοκινήτου

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που το αυτοκίνητό σας είναι σχετικά καινούργιο και το πρόβλημα δεν έχει εκδηλωθεί σε έντονο βαθμό, καλό θα ήταν να αφαιρέσετε τους καθρέπτες και να καλύψετε αυτά τα μεταλλικά εξαρτήματα με κερί.

Το τελευταίο θα υψώσει ασπίδα προστασίας απέναντι στην οξείδωση, αποτρέποντας την εμφάνιση αυτών των ενοχλητικών γραμμών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ