Αυτά είναι τα 10 λάθη που κάνουμε στο αυτοκίνητο και μπορεί να μας κοστίσουν ακριβά

Driving manual

Η ευλαβική τήρηση της περιοδικής συντήρησης εγγυάται την μακροζωία του αυτοκινήτου για την ασφάλεια στις μετακινήσεις μας.

Το πρόγραμμα συντήρησης ενός αυτοκινήτου περιλαμβάνει περιοδικούς ελέγχους όλων των βασικών εξαρτημάτων και μερών του αυτοκινήτου. Σε αυτό περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, η αλλαγή των λιπαντικών, των υγρών και των φίλτρων τους, η αντικατάσταση των μπουζί και έλεγχο των συστημάτων ψύξης και πέδησης.

Zimia kinitira 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα όμως από τα τυπικά, κάθε φορά που πραγματοποιούμε service είναι απαραίτητο να κάνουμε και επιπλέον ελέγχους σε όλο το αυτοκίνητο και να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση των φθαρμένων ή κατεστραμμένων εξαρτημάτων.

Ωστόσο, όλοι σχεδόν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κάνουν αρκετά λάθη κατά την διάρκεια της οδήγησης, και ο κακός τρόπος χρήσης του αυτοκίνητου τους οδηγεί μια ώρα νωρίτερα στον μηχανικό τους.

Zimia kinitira 4

Ας δούμε όμως τα 10 λάθη που κάνουν όλοι οι οδηγοί και καταλήγουν να κλείνουν service για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί. Πρώτο και κυριότερο είναι η παραμέληση των service και των ελέγχων που πρέπει να γίνουν στο αυτοκίνητο. Η έλλειψη σωστής συντήρησης μπορεί να οδηγήσει σε μηχανικά ή ηλεκτρικά προβλήματα που απαιτούν δαπανηρές επισκευές.

Ακολουθεί η χρήση του αυτοκίνητου χωρίς την σωστή ποσότητα λιπαντικού στον κινητήρα. Το λάδι είναι ζωτικής σημασίας για την σωστή λειτουργία του κινητήρα και η παραμέληση της στάθμης και της ποιότητάς του μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη φθορά και σοβαρή ζημιά του μοτέρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Zimia kinitira 5

Η επιθετική οδήγηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην μακροζωία των μηχανικών μερών. Η δυνατή επιτάχυνση, τα έντονα φρεναρίσματα και η πίεση σε μια στριφτερή διαδρομή, ασκούν μεγάλη πίεση στα επιμέρους συστήματα και κατά συνέπεια ταχύτερη φθορά.

Η αδιαφορία για τις προειδοποιητικές λυχνίες του πίνακα οργάνων δεν έχει καλά αποτελέσματα. Η παράβλεψη των ενδείξεων που εμφανίζονται στο ταμπλό ή ενός ασυνήθιστου θορύβου, μπορεί να είναι σημάδι βλάβης ενός εξαρτήματος ή καλής λειτουργίας του αυτοκινήτου.

Zimia kinitira 10
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί η άσκοπη και λανθασμένη χρήση των φρένων. Τα δυνατά φρεναρίσματα, ειδικά από υψηλή ταχύτητα, μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του συστήματος πέδησης και πρόωρη φθορά των αναλώσιμών του (τακάκια, δίσκοι κ.α.).

Πέρα όμως από τα πέντε προαναφερθέντα λάθη, υπάρχουν πέντε ακόμα που εάν δεν δώσετε προσοχή μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητό σας. Όπως για παράδειγμα η αδιαφορία για το σύστημα ψύξης. Η χαμηλή στάθμη ψυκτικού υγρού ή ένα ελαττωματικό σύστημα ψύξης μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του κινητήρα και σοβαρή ζημιά.

Zimia kinitira 3

Η λανθασμένη χρήση του πεντάλ του συμπλέκτη (στα αυτοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων) μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική φθορά των αναλώσιμων ή ζημιά στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η υπερφόρτωση του αυτοκίνητου μπορεί να επηρεάσει την συνολική απόδοσή του και να προκαλέσει υπερβολική φθορά στην ανάρτηση, την μετάδοση και τα φρένα. Επιπλέον, η κίνηση με αυξημένο φορτίο υποβαθμίζει την ασφάλεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, η κυκλοφορία με καμένους ή ακατάλληλους λαμπτήρες μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ορατότητα και αύξηση των πιθανοτήτων για ατύχημα. Είναι σημαντικό να ελέγχετε περιοδικά ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Zimia kinitira 7

Τέλος, ένα μεγάλο λάθος που κάνει μεγάλη μερίδα των οδηγών είναι η παραμέληση της ποιότητας του καυσίμου και του λιπαντικού του κινητήρα. Η χρήση καυσίμου χαμηλής ποιότητας ή ακατάλληλου λιπαντικού, μπορεί να επηρεάσει την απόδοση και την αξιοπιστία του αυτοκινήτου.

Για να αποφύγετε αυτά τα λάθη και να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας σε καλή κατάσταση, είναι σημαντικό να οδηγείτε προσεκτικά, να τηρείται του κανόνες συντήρησης και να προσέχετε τα σημάδια που μαρτυρούν επικείμενη βλάβη.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ