Γιατί θα πρέπει να ψεκάσεις τον κινητήρα του αυτοκινήτου πριν από τη βροχή -Το άγνωστο σπρέι

Το σπρέι που μπορεί να σώσει τον κινητήρα σου 2023

Με τον κινητήρα να παρουσιάζει κομπιάσματα κατά τη λειτουργία του αυτό το σπρέι θα μπορούσε να δώσει τη λύση σε μια δύσκολη στιγμή και να φανεί σωτήριο.

Υπάρχουν φορές που ο κινητήρας ενός αυτοκινήτου παρουσιάζει δυσλειτουργία με τον οδηγό να την αντιλαμβάνεται ως στιγμιαίο κόμπιασμα κατά το πάτημα το δεξιού πεντάλ ή ακόμη και όταν κινείται με σταθερή ταχύτητα.

Υπάρχουν πολλές αιτίες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αρρυθμία που παρουσιάζει ένα μοτέρ όταν λειτουργεί με το σύστημα ανάφλεξης να είναι αρκετές φορές ο υπαίτιος, στην περίπτωση που δεν υπάρχει βλάβη σε κάποιον αισθητήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το λύση σε αυτή την περίπτωση έρχεται να δώσει το σπρέι σιλικόνης το οποίο χρησιμοποιείται και από μηχανικούς για τον εντοπισμό της «διαρροής» ρεύματος.

Για παράδειγμα αν ο κινητήρας παρουσιάζει δυσλειτουργία λόγω φθοράς στα μπουζοκαλώδια, τότε μπορείτε να τα καθαρίσετε και να τα ψεκάσετε και έπειτα να δοκιμάσετε να θέσετε ξανά το μοτέρ σε λειτουργία.

Το σπρέι σιλικόνης θεωρείται κακός αγωγός του ηλεκτρισμού και την ίδια στιγμή είναι και καλό μονωτικό υλικό που προστατεύει από τις οξειδώσεις και τη σκουριά και την υγρασία.

Έτσι στην περίπτωση που ένα καλώδιο του ηλεκτρικού κυκλώματος του αυτοκινήτου έχει φθαρεί με αποτέλεσμα ο κινητήρας να παρουσιάζει κομπιάσματα κατά τη λειτουργία του, μπορείτε να ψεκάσετε το καλώδιο με σπρέι σιλικόνης και να δοκιμάσετε ξανά να θέσετε το μοτέρ σε λειτουργία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σπρέι σιλικόνης δεν είναι φυσικά μια μόνιμη λύση στο ηλεκτρολογικό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζει το αυτοκίνητό σας αφού η προστατευτική επίστρωση που δημιουργείται έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής. 

Με την επανάληψη του ψεκάσματος θα μπορέσετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο φθαρμένο καλώδιο, το οποίο ωστόσο θα πρέπει να αντικαταστήσετε με την πρώτη ευκαιρία.

Σπρέι σιλικόνης μπορείτε να βρείτε πολλά στο εμπόριο από επώνυμες και μη εταιρείας σε τιμές που ξεκινούν από τα 8-10 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ