Πού βρίσκονται αυτοί οι αριθμοί στο αυτοκίνητο και τι σημαίνουν

Αριθμός πλαισίου

Κάθε αυτοκίνητο διαθέτει τη δική του, μοναδική ταυτότητα η οποία το ακολουθεί σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του, από την ημέρα της παραγωγής ως εκείνη της ανακύκλωσης.

Πολλές φορές μπορεί να ακούσετε να τον αναφέρουν και ως VIN (Vehicle Identification Number). Ο αριθμός πλαισίου ενός αυτοκινήτου είναι μοναδικός και αποτελείται από 17 χαρακτήρες.

Σε αυτούς συναντάμε κεφαλαία γράμματα και αριθμούς, που αποτελούν μοναδικό χαρακτηριστικό ταυτοποίησης κάθε αυτοκίνητου. Η σειρά των χαρακτήρων γίνεται σύμφωνα με το πρότυπο ISO 3779, προσφέροντας πολλές πληροφορίες σε αυτόν που γνωρίζει να τον διαβάζει.

Αριθμός πλαισίου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αριθμός πλαισίου χαρακτηρίζει κάθε όχημα ξεχωριστά. Έχοντας τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για την ημερομηνία και την χώρα κατασκευής του, τον κατασκευαστή, τα χαρακτηριστικά του κινητήρα που το εφοδιάζει και πολλά ακόμα.

Παρά το γεγονός ότι όλα τα χαρακτηριστικά του αυτοκίνητου εξελίσσονται, ο αριθμός πλαισίου παραμένει ίδιος και απλώς μπορεί να αλλάξει θέση στο όχημα. Ο αριθμός πλαισίου αυτοκινήτου αποτελεί τη μοναδική πηγή πληροφόρησης για την κατασκευή του οχήματος και μπορεί να χρειαστεί κάμποσες φορές να ανατρέξετε σε αυτόν.

Αριθμός πλαισίου

Ο αριθμός πλαισίου αυτοκινήτου βρίσκεται, ανάλογα τον κατασκευαστή σε συγκεκριμένο σημείο, καθώς και στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος. Πέρα όμως από εκεί, θα τον βρείτε, συνήθως, στο κάτω μέρος του μπροστινού παρμπρίζ από πλευρά του οδηγού.

Ανάλογα όμως τον κατασκευαστή, μπορεί να τον συναντήσετε μέσα στον χώρο του κινητήρα, στην μεσαία κολόνα του οδηγού, ακόμα και από την πλευρά του συνοδηγού στο πάτωμα. Σε ορισμένα σύγχρονα μοντέλα, μπορεί να υπάρχει και στο σύστημα πολυμέσων. Για να μάθετε που βρίσκεται ακριβώς ο αριθμός πλαισίου ή VIN του οχήματός σας, καλύτερα να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης του κατασκευαστή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αριθμός πλαισίου

Ο σειριακός αριθμός που χαρακτηρίζει κάθε όχημα έχει συγκεκριμένη λογική τοποθέτησης των 17 ψηφίων και με σωστή ανάγνωσή του θα ανακαλύψετε πολλές λεπτομέρειες για το όχημά σας. Για την σωστή αποκωδικοποίησή του, δείτε την παρακάτω φωτογραφία.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ